Mercedes lansează în 2021 modelul accesibil Actros F, cu oglinzi clasice
Home Camioane Mercedes lansează în 2021 modelul accesibil Actros F, cu oglinzi clasice
Camioane

Mercedes lansează în 2021 modelul accesibil Actros F, cu oglinzi clasice

68

Mercedes-Benz va lansa în ianuarie 2021 modelul Actros F, care renunță la camerele video și la afișajele digitale de mari dimensiuni. Modelul pur funcțional va fi disponibil în cele 24 de țări din UE, dar și în piețe non-UE selectate.În 2018, Mercedes-Benz a lansat noua generație Actros, cel mai tehnologizat camion de serie disponibil în acest moment în lume. Se pare însă că acest camion este prea dotat pentru așteptările pieței și ale majorității șoferilor. De aceea, producătorul va lansa în 2021 versiunea ”simplificată” Actros F, care renunță la unele dotări de top, dar păstrează valorile de bază ale mărcii: calitatea, fiabilitatea, eficiența, funcționalitatea, siguranța și utilitatea.

Disponibil în 17 versiuni, Actros F este ideal pentru transporturi regionale pe distanțe lungi. O atenție deosebită a fost acordată confortului șoferului. Sunt disponibile cabine StreamSpace și BigSpace de 2,5 metri lățime, cu tunel motor de 12 cm înălțime, dar cu doar 3 trepte.

Noul Actros F vine cu un bord clasic și cu oglinzi laterale convenționale în standard. Modelul dispune însă de numeroache echipamente introduse de noua generație Actros: navigația, climatizarea, ecranul central tactil cu diagonală de 10 inci sau volanul multifuncțional. Noul PPC poate de asemenea să fie comandat opțional.

La capitolul sisteme de siguranță, Actros F vine în standard cu Active Brake Assist 5 și Lane Keeping Assist, în timp ce sistemul Sideguard Assist este opțional.

De asemenea, Actros F dispune în standard de soluția de conectivitate Fleetboard, oferind date în timp real pentru o mai bună administrare a flotelor. De asemenea, senzorii instalați permit diagnoza de la distanță și o mentenață predictivă, prin intermediul Mercedes-Benz Uptime.

Mercedes mai promite pachete de service și soluții financiare configurabile individual. O noutate este pachetul de service Mercedes-Benz CompleteMile, care va fi disponibil din martie 2021. Acesta prevede rate lunare proporționale cu kilometrii parcurși, fiind ideal pentru activitățile sezoniere, precum construcții sau agricultură.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...