Primele autobuze electrice BYD din Finlanda

BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a intrat pentru prima dată pe piața din Finlanda. Un total de 106 autobuze BYD vor fi livrate operatorului Nobina.
Primele autobuze electrice BYD din Finlanda

64 de unități BYD vor fi utilizate în Helsinki, iar celelalte 42 în Turku, aceasta fiind cea cea mai mare comandă de autobuze electrice făcută vreodată în Finlanda.

De asemenea, Nobina este primul operator de transport public din Europa care a comandat cel mai nou model BYD, de 15 metri lungime. Acesta dispune de o configurație a scaunelor 47+3 și poate călători aproximativ 400 km cu o încărcare completă.

La nivel european, Nobina operează de 5 ani autobuze electrice BYD, care au adunat peste 7 milioane de km parcurși. ”Suntem încântați că parteneriatul nostru cu Nobina devine din ce în ce mai solid. Și mai ales că Nobina a comandat noul nostru autobuz electric de 15 metri lungime. Țările nordice dau un exemplu Europei pentru adoptarea electrificării, oferind dovada că mobilitatea electrică oferă operațiuni viabile din punct de vedere economic, sigure, silențioase și confortabile pentru pasageri”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europa.

Citește și:

Camioanele electrice BYD vor fi lansate în Europa în septembrie

BYD Tang: SUV-ul electric deschide expansiunea BYD în Europa

Adaugati comentariu