Green Truck 2020: Victorie pentru Scania R 540

Scania R 540 s-a impus în competiția Green Truck 2020, un test comparativ organizat de publicațiile germane Trucker și VerkehrsRundschau la care au mai participat alți doi competitori premium.
Green Truck 2020: Victorie pentru Scania R 540

Aceasta este a patra victorie consecutivă a Scania în această competiție, în care învingătorul este desemnat modelul cu cel mai mic consum de carburant. În ediția Green Truck 2020 au participat modele pentru transporturi lungi cu cabină înaltă și motor de peste 500 CP.

Pe traseul de 343 km folosit de cele două publicații pentru testele de camioane, Scania R 540 a avut cel mai mic consum (25,14 litri/100 km), dar și cea mai mare viteză medie (80,42 km/h). Premiul Green Truck se acordă din 2013. În cele 8 ediții de până acum, Scania s-a impus de 5 ori.

”Câștigarea acestui premiu pentru al patrulea an, cu motoare de diverse puteri, demonstrează de ce atât de mulți clienți de Europa aleg Scania, un campion al consumului în transportul pe distanțe lungi. Aceste rezultate fac diferența pentru profitabilitatea clienților și obiectivele de mediu. Motoarele diesel vor reprezenta stâlpul de bază al transportului rutier de marfă cel puțin până la finalul acestui deceniu. Deși carburanții alternativi și electrificarea reprezintă viitorul, rezultatul este totuși o mare realizare pentru Scania”, a declarat Stefan Dorski, șeful Scania Trucks.

Testul a avut loc în luna septembrie, pe drumurile publice de la nord de Munchen. Toate camioanele au avut o greutate de 32 de tone și au fost echipate cu aceeași marcă de anvelope.

Adaugati comentariu