Mercedes eActros, autonomie de până la 400 km

Mercedes eActros, primul camion electric pentru transporturi grele al Daimler Trucks, a fost prezentat în premieră mondială. Vehiculul are o capacitate maximă a bateriilor de 420 kWh, ceea ce îi asigură o autonomie de până la 400 de kilometri.

„Trebuie să recunoaștem că transportul este o parte a problemei în ceea ce privește schimbările climatice. În același timp, putem și vom face parte din soluție. Începem cu eActros, care a parcurs peste jumătate de milion de kilometri pe drumurile publice”, a declarat Karin Rådström, membru al Consiliului de administrație al Daimler Truck AG și responsabil pentru Mercedes-Benz Trucks.

Din toamna anului 2021, modelul de serie va fi produs în cea mai mare fabrică de asamblare a camioanelor Mercedes-Benz Trucks din Wörth am Rhein. El urmează să fie disponibil inițial în versiuni rigid cu 2 axe (19 tone) și 3 axe (27 tone). Vânzările vor demara în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, Franța, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Norvegia și Suedia. Alte piețe vor fi adăugate ulterior.

Mercedes eActros a fost testat intensiv

Compania germană a prezentat eActros pentru prima dată la nivel de concept, în 2016, la IAA. Primele teste în condiții reale au început în 2018. Atunci când 10 prototipuri au fost oferite pentru teste clienților din Germania și alte câteva țări europene în cadrul proiectului „eActros Innovation Fleet“.

Prototipurile aveau o autonomie de aproximativ 200 km, grație unei baterii de 240 kWh. Propulsia era asigurată de două motore electrice montate în apropierea butucilor roților. Capacitatea totală a sistemului de propulsie era de 252 kW (338 CP) și 930 Nm.

„Dezvoltarea eActros s-a axat pe parteneriatul cu clienții noștri. Tot ceea ce am învățat de la flota de inovare este acum încorporat în producția de serie. Comparativ cu prototipurile, mai multe caracteristici precum autonomia, puterea de acționare și siguranța au fost considerabil îmbunătățite în modelul de serie”, a declarat Andreas von Wallfeld, șef de marketing, vânzări și servicii la Mercedes-Benz Trucks.

Module de trei sau patru baterii

Propulsia este oferită de două motoare electrice integrate, împreună cu o transmisie cu două trepte. Ambele motoare asigură un confort impresionant la mers și o dinamică excelentă a vehiculului. În timp ce acționarea electrică silențioasă și fără emisii înseamnă că vehiculul poate fi utilizat și pentru livrări pe timp de noapte, dar și pentru a intrat în zonele urbane, acolo unde vehiculele diesel sunt interzise.

Mercedes eActros este echipat cu module de trei sau patru baterii. Fiecare cu o capacitate de aproximativ 105 kWh. Ceea ce duce capacitatea totală la o valoare maximă de 420 kWh. Care permite o autonomie de până la 400 km. Încărcarea se poate face cu puteri de până la 160 kW. La o stație de încărcare obișnuită de 400A DC, este nevoie de mai puțin de o oră pentru a se ajunge de la 20 la 80%.

 

Adaugati comentariu