Home Noutati Parisul amenință că va interzice trotinetele electrice
NoutatiTehnologieVehicule speciale

Parisul amenință că va interzice trotinetele electrice

28

Trotinetele electrice închiriate ar putea fi interzise în Paris în cazul în care nu se vor rezolva problemele de siguranță. Potrivit BBC, decizia vine după după moartea unei femei lovită pe trotuar cu un astfel de vehicul.

La începutul acestei luni, o femeie în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost doborâtă de o persoană care mergea pe o trotinetă electrică. Poliția a acuzat această persoană de omucidere. Acum, companiilor private care închiriază astfel de vehicule în capitala Franței li s-a cerut limitarea vitezei vehiculelor. Ca și interzicerea parcării acestora pe trotuare.

Trotinetele electrice, tot mai populare

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport tot mai popular. Ele au fost promovate pentru efectele asupra descongestionării traficului și impactului lor benefic în ceea ce privește poluarea. Astfel că în peste 100 de mari orașe din lume există servicii de închiriere pentru astfel de vehicule.

Utilizarea lor nu este însă făcută mereu așa cum trebuie. Mai cu seamă de către mulți dintre cei ce le folosesc ca mijloc de distracție. Iar la Paris, unde există aproximativ 20.000 de trotinete electrice care pot merge cu peste 50 km/h, au fost deja introduse norme dure. Încă din 2019, după sute de incidente, între care și unele marcate de decese.

Normele, tot mai dure

În prezent, utilizatorii trebuie să aibă vârsta minimă de 12 ani. Și să aibă echipament cu elemente reflectorizante. În plus, vehiculele trebuie să fie folosite de o singură persoană. Iar acestea nu pot circula pe trotuare. Norme care, să recunoaștem, ar prinde bine și în București. Acolo unde situațiile din urmă au devenit o constantă.

Amenzile variază între 135 și 1.500 de euro pentru nerespectarea acestora sau depășirea vitezei. Cu toate acestea, nu toți cei care utilizează trotinetele electrice respectă regulile. Iar viceprimarul Parisului, David Belliard, a declarat că nu se vor prelungi contractele pentru furnizorii de servicii de închiriere dacă ”nu există o îmbunătățire semnificativă a situației”. El a cerut limitarea vitezei la maximum 10 km/h în special în zonele pietonale, anunță ”Le Parisien”.

O altă solicitare este legată de trotinetele electrice abandonate. Amenda pentru parcarea în alte zone decât rastelurile furnizorilor este de 35 de euro. Însă regula este încălcată. Iar multe dintre ele ajung pe fundul Senei. Obligând firmele la operațiuni costisitoare pentru recuperarea și refolosirea lor.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...