Mercedes-Benz eCitaro BVG Berlin exterior
Home Autobuze Mercedes-Benz eCitaro circulă și în Berlin
AutobuzeTehnologie

Mercedes-Benz eCitaro circulă și în Berlin

38

Compania de transport BVG din Berlin a primit primul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro din comanda totală de 15 unități.

Cu primul eCitaro livrat, Mercedes-Benz deschide un nou capitol al mobilității fără emisii în Berlin. În toamna anului trecut, BVG a comandat 950 autobuze Mercedes-Benz Citaro cu emisii reduse, dar și modele electrice eCitaro. Aceasta este cea mai mare comandă individuală din istorie pentru Mercedes-Benz Buses în Europa.

”Noi îmbunătățim calitatea vieții în Berlin. În prezent, avem aproximativ un miliard de pasageri anual, iar două treimi dintre ei beneficiază deja de transport electric cu metroul, tramvaiul și feriboturile alimentate cu energie solară. Aceste prime autobuze de serie marchează începutul schimbării flotei noastre cu autovehicule ecologice, cu motor electric”, a declarat Sigrid Nikutta, președintele companiei de transport BVG.

Mercedes-Benz eCitaro este ideal pentru orașe, deoarece rulează fără emisii locale și este silențios. El stabilește un nou standard pentru autobuzele urbane și impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii cu pompă de căldură pentru a încălzi compartimentul pasagerilor, precum și pentru a menține temperatura acumulatorilor și a sistemelor anexe. Multe dintre acestea au fost puse la dispoziție încă de la lansarea eCitaro. Designul său exclusivist este derivat din cel al popularului autobuz Mercedes-Benz Citaro, dar în același timp are un aspect distinctiv.

Mercedes-Benz eCitaro BVG Berlin interiorAutobuzele electrice comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiționat, 15 porturi duble USB și trei monitoare pentru informații despre călătorie. Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spații generoase pentru scaune cu rotile și cărucioare, precum și mânere cu suprafața striată amplasate pe uși. Șoferii au la dispoziție o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliștii și pietonii. Pentru siguranța pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere și un sistem de avertizare a închiderii ușilor cu bandă cu LED-uri roșii.

Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece pachete de baterii, cu o capacitate totală de 243 kWh, care garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar și în condiții dificile. În condiții ideale, eCitaro poate parcurge 250 km fără a fi reîncărcat. Bateriile celor 15 autobuze eCitaro destinate BVG vor fi încărcate la prizele din depou.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...