Renault Trucks drone pentru inventarul stocurilor 2
Home Tehnologie Renault Trucks folosește drone pentru inventarul stocurilor
Tehnologie

Renault Trucks folosește drone pentru inventarul stocurilor

23

Renault Trucks a început să utilizeze drone în fabrica sa de axe din Lyon pentru a creșterea eficienței în inventarul stocurilor. Producătorul mai utilizează drone și în activitatea de vehicule rulate, pentru a fotografia mai bine camioanele.Inventarul este deseori o sarcină plictisitoare, cu mișcări repetitive și neergonomice care duc de multe ori la tulburări la nivelul mușchilor și scheletului. De aceea, fabrica de axe a Renault Trucks din Saint-Priest utilizează acum o dronă pentru operațiunile de control al inventarului. Această activitate era făcută până acum manual de un angajat, cu ajutorul unui binoclu.

Utilizând o hartă a clădirii și un plan de zbor predeterminat, drona citește codurile de bare ale paleților cu ajutorul a trei scanere plasate în partea din față. Astfel, inventarul se face de 10 ori mai rapid decât prin metoda manuală. De asemenea, fiecare locație este fotografiată, astfel încât se pot depista eventualele probleme ale paleților.

”Alături de partenerul Hardis, am studiat poziționarea și caracteristicile specifice ale rafturilor noastre de stocare pentru a schița un plan de zbor precis și a-l programa pe o tabletă. Drona poate opera în cateva sute de locații”, a explicat Vincent Marlinge, directorul fabricii de axe a Renault Trucks.

Operatorul poate învăța ușor să utilizeze dispozitivul, grație interfeței intuitive. Dispozitivul este complet autonom: operatorul nu controlează drona, ci doar supervizează planul de zbor. Drona garantează acuratețea informațiilor despre stocuri și previne timpii morți din producție.

În plus față de inventarul stocurilor, Renault Trucks folosește drone și la centrul său de vehicule rulate din Lyon Saint-Priest, pentru a fotografia camioanele disponibile pe platforma de vânzări online. Astfel, timpul necesar pentru fotografierea unui camion a fost redus la doar 3 minute. De asemenea, clienții pot alege mai ușor un vehicul sau altul datorită imaginilor de înaltă calitate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...

Tehnologie

BERD extinde împrumutul pentru ”înverzirea” transportului public din Timişoara

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare suplimentară de...

AutobuzeTehnologie

Scania a lansat o nouă platformă de autobuze electrice

Noua platformă de autobuze electrice cu baterie Scania, o parte a soluțiilor...

Tehnologie

Sorin Grindeanu despre decarbonizarea sectorului de transporturi

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că decarbonizarea sectorului de transporturi va...