Mercedes-Benz Citaro G
Home Autobuze Comandă record pentru Mercedes-Benz Citaro
Autobuze

Comandă record pentru Mercedes-Benz Citaro

48

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a lansat cea mai mare comandă din istoria unui operator german de servicii de transport. BVG urmează să primească, pe parcursul următorilor ani, 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro.Convenția cadru dintre Daimler Buses și operatorul de transport din Berlin prevede achiziţia a până la 600 de autobuze articulate și a maximum 350 de autobuze solo. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) va primi autobuzele succesiv, pe parcursul următorilor ani. Toate autobuzele Mercedes-Benz Citaro vor fi echipate cu motoare extrem de eficiente, cu emisii scăzute, conform celei mai recente directive europene privind emisiile.

”Comanda BGV reprezintă încă un succes enorm pentru acest model de autobuz urban, aflat în topul vânzărilor globale. Mă bucură că Mercedes-Benz Citaro, autobuzul desăvârşit și sigur, a atras această comandă din partea unuia dintre cei mai vechi clienți ai noștri, contribuind astfel la transformarea mobilității din capitala Germaniei într-una mai eficientă și sustenabilă”, a declarat Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses.

Din cele 1400 autobuze ale Berliner Verkehrsbetriebe, care operează 154 de rute, mai mult de 300 etalează steaua Mercedes-Benz. Anul trecut, autobuzele BVG au transportat 441 milioane de pasageri.

Cu vânzări totale de peste 50.000 de vehicule, Citaro este cel mai bine vândut autobuz urban din lume. În Europa, modelul poate fi întâlnit în aproape fiecare țară și fiecare oraș mare. A doua generaţie a modelului lansat inițial în 1997 a apărut în 2011. Gama cuprinde autobuze solo și articulate, autobuze pentru servicii în zonele urbane sau rurale, precum și Citaro LE, autobuzul ”low-entry” din gamă. De asemenea, modelul Citaro este baza autobuzului de mare capacitate, cu 4 axe, CapaCity. Citaro a doborît numeroase recorduri în segmentul său. Spre exemplu, în 2012, Citaro a devenit primul autobuz care s-a conformat standardului de emisii EURO VI, standard aflat în vigoare și în prezent. Deși vânzările au crescut considerabil, Citaro nu stă pe loc: ultimele noutăți constau în lansarea autobuzului economic Citaro Hybrid, respectiv a autobuzului Citaro complet electric, care etalează caracteristici impresionante la nivel de performanță. Acesta din urmă va intra în producție de serie până la finalul anului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...