Mercedes-Benz Citaro a ajuns la borna 55.555

Aniversare pentru autobuzul urban cu podea joasă Citaro: Mercedes-Benz  a livrat recent unitatea cu numărul 55.555. Modelul aniversar este o versiune electrică eCitaro, livrată unui operator suedez.
Citaro 55.555

Autobuzul Citaro cu numărul 55.555 face parte dintr-o comandă mai mare, de 10 unități eCitaro, care vor fi folosite în orașul-port Trelleborg din sudul Suediei. Este a doua comandă pentru autobuze electrice eCitaro efectuată de operatorul Bergkvarabuss AB, care are peste 1.000 de autobuze folosite în peste 30 de locații din Suedia, Danemarca și Germania.

”Citaro este un model emblematic în istoria autobuzelor. Cu introducerea noului eCitaro, dezvoltarea modelului a intrat într-o fază nouă. eCitaro este răspunsul la nevoia de autobuze urbane silențioase și fără emisii. Iar rezultatul este un oraș în care este mult mai plăcut de trăit”, a declarat Roman Biondi, șef de vânzări la Daimler Buses.

Echiparea autobuzului comandat de Bergkvarabuss AB demonstrează nivelul mare de confort și personalizare al noului Mercedes-Benz eCitaro. Aspectul elegant este întregit de geamurile laterale duble cu tentă închisă și de geamurile suplimentare joase dintre cele două punți. Un clopoțel avertizează pietonii de prezența unui autobuz electric silențios.

Pasagerii intră în eCitaro prin două uși de mari dimensiuni, operate electric. Autobuzul mai dispune de rampe pliabile pentru pasagerii cu mobilitate redusă, sistem de climatizare, scaune InterStar Eco, lumini ambientale LED, prize USB și panouri laterale îmbrăcate în pâslă. Pasagerii cu deficiențe de auz beneficiază de prezența unui sintetizator de sunete.

Echipamentul de siguranță este de asemenea impresionant, cu Sideguard Assist, Preventive Brake Assist și ESP. Autobuzul este echipat cu 12 pachete de baterii, cu o capacitate totală de 292 kWh, care îl ajută să obțină o autonomie practică chiar și în climatul rece din Suedia.

Povestea de succes a lui Citaro a început în 1997, cu lansarea primei generații, care s-a vândut în peste 32.000 de unități. A doua generație Citaro a venit în 2011, care a devenit primul autobuz urban ce a respectat standardul de emisii Euro VI. Bazat pe această a doua generație Citaro s-au dezvoltat și versiunile hibride Citaro Hybrid. În 2018 a fost lansată și versiunea 100% electrică eCitaro, care operează deja în mai multe orașe europene.

Adaugati comentariu