Scania 730 S
Home Camioane Scania schimbă numele comercial al cabinelor S
Camioane

Scania schimbă numele comercial al cabinelor S

9

Scania îşi redenumeşte camioanele din seria S. În spatele schimbării se află un acord încheiat cu Daimler AG, care era nemulțumită de asemănarea de nume cu limuzinele Mercedes-Benz Clasa S.Astfel, în locul literei S urmate de puterea camionului (S 450 până la S 730), noul nume comercial va fi format din numărul de cai putere urmat de litera S, respectiv 450 S până la 730 S. Ordinea inversată a denumirii se aplică doar acelor camioane dotate cu cabine de dormit cu podeaua plată.

Modalitatea actuală prin care Scania îşi denumeşte camioanele cu cabină de dormit, respectiv seria acestora, urmată de puterea motorului, a fost introdusă în anul 2004, odată cu lansarea seriei PGR. Noul tip de nume comercial pentru seria S, în care cifra ce arată caii putere este prima, va fi introdus pentru camioanele din seria S care vor fi comandate de acum înainte. Schimbarea nu va afecta celelalte serii de camioane Scania.

”Făcând această modificare, îndeplinim acordul încheiat de noi cu Daimler. Suntem interesaţi de protejarea brandurilor noastre şi recunoaştem de ce Daimler, cu istoria sa de lungă durată privind autoturismele pentru pasageri Clasa S, a avut o problemă cu numele comercial al seriei S”, a declarat Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks.

Introducerea din luna decembrie a unui nou nume comercial pentru cabinele de dormit cu podea plată Scania înseamnă că modelul 730 S va fi cel mai puternic exponent al seriei Scania S.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...