Scania schimbă numele comercial al cabinelor S

Scania îşi redenumeşte camioanele din seria S. În spatele schimbării se află un acord încheiat cu Daimler AG, care era nemulțumită de asemănarea de nume cu limuzinele Mercedes-Benz Clasa S.
Scania 730 S

Astfel, în locul literei S urmate de puterea camionului (S 450 până la S 730), noul nume comercial va fi format din numărul de cai putere urmat de litera S, respectiv 450 S până la 730 S. Ordinea inversată a denumirii se aplică doar acelor camioane dotate cu cabine de dormit cu podeaua plată.

Modalitatea actuală prin care Scania îşi denumeşte camioanele cu cabină de dormit, respectiv seria acestora, urmată de puterea motorului, a fost introdusă în anul 2004, odată cu lansarea seriei PGR. Noul tip de nume comercial pentru seria S, în care cifra ce arată caii putere este prima, va fi introdus pentru camioanele din seria S care vor fi comandate de acum înainte. Schimbarea nu va afecta celelalte serii de camioane Scania.

”Făcând această modificare, îndeplinim acordul încheiat de noi cu Daimler. Suntem interesaţi de protejarea brandurilor noastre şi recunoaştem de ce Daimler, cu istoria sa de lungă durată privind autoturismele pentru pasageri Clasa S, a avut o problemă cu numele comercial al seriei S”, a declarat Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks.

Introducerea din luna decembrie a unui nou nume comercial pentru cabinele de dormit cu podea plată Scania înseamnă că modelul 730 S va fi cel mai puternic exponent al seriei Scania S.

Adaugati comentariu