Marte este o țintă importantă pentru China

Marte este un obiectiv pentru programul spațial al Chinei. Asiaticii au ca obiectiv să trimită prima misiune cu echipaj uman în 2033. Urmând ca ulterior să aibă loc zboruri regulate către Marte. Acestea sunt incluse într-un plan pe termen lung care vizează construirea unei baze care să fie locuită permanent.

Planul ambiţios, care va intensifica o cursă cu Statele Unite pentru trimiterea de oameni pe Marte, a fost dezvăluit prima oară în detaliu. Deja China a asolizat un rover pe Marte la jumătatea lunii mai, în misiunea sa inaugurală pe planetă.

Misiunile cu echipaj către Marte sunt planificate să aibă loc în 2033, 2035, 2037, 2041 şi dincolo de aceste date. Informația a fost făcută publică de Wang Xiaojun, şeful principalului producător chinez de rachete, la o conferinţă din Rusia privind explorarea spaţiului, prin intermediul unei legături video.

Înainte de începerea misiunilor cu echipaj, China va trimite roboți pe Marte pentru a studia posibile locații pentru bază. Și, ulterior, pentru a construi sisteme de extragere a resurselor acolo, scrie China Space News, citându-l pe Wang. Cel care este și șeful Academiei pentru tehnologia de lansare a vehiculelor din China.

Pe Marte se vor utiliza resursele planetei

Pentru a locui pe Marte, echipajele ar trebui să poată utiliza resursele planetei. Și se vizează extragerea apei de sub suprafaţa acesteia, generarea de oxigen la faţa locului şi producerea de electricitate. De asemenea, China trebuie să dezvolte tehnologie pentru a readuce astronauţii înapoi pe Pământ.

O misiune dus-întors fără echipaj pentru a preleva probe de sol de pe planetă este aşteptată să aibă loc până la sfârşitul anului 2030. Agenţia spaţială americană NASA dezvoltă o tehnologie pentru a efectua curse dus-întors cu echipaj pe Marte, începând cu 2030.

Planul Chinei prevede flote de nave spaţiale care să facă naveta între Pământ şi Marte şi exploatarea majoră a resurselor acesteia, a spus Wang. Pentru a scurta timpul de călătorie, nava spaţială ar trebui să exploateze energia eliberată de reacţiile nucleare sub formă de căldură şi electricitate, pe lângă propulsorii chimici tradiţionali, a spus Wang. China ar trebui să efectueze călătorii dus-întors cu un timp total de zbor de ”câteva sute de zile”, a mai spus acesta.

Adaugati comentariu