MAN Lion’s Coach, succes pe cele mai importante piețe din Europa
Home Autobuze MAN Lion’s Coach, succes pe cele mai importante piețe din Europa
Autobuze

MAN Lion’s Coach, succes pe cele mai importante piețe din Europa

14

Autocarul MAN Lion’s Coach a înregistrat în cei trei ani de la lansare vânzări de peste 2.500 de unități în Europa.

Lansat la Busworld 2017, MAN Lion’s Coach oferă siguranță maximă pentru toți pasagerii el fiind echipat cu o serie de sisteme de asistență și siguranță inovatoare, fiind în același timp confortabil și fiabil. Tocmai de aceea, din ce în ce mai mulți operatori din segment aleg Lion’s Coach pentru flota lor.

În ultimii 3 ani, MAN Lion’s Coach a fost vândut în peste 2.500 de unități în Europa. Firesc, piața cu cele mai mari vânzări a fost Germania, cu peste 500 de unități. Clasamentul este completat de Italia, Franța, Belgia și Spania.

”MAN Lion’s Coach a impresionat în această perioadă prin fiabilitate, costuri reduse de operare și un consum scăzut de combustibil. Este un vehicul apreciat de călătări, șoferi și operatorii de flote”, a adăugat Rudi Kuchta, directorul departamentului Bus în cadrul MAN Truck & Bus.

Protecție anti-Covid

Pandemia de coronavirus a pus producătorii de autocare în fața unei noi provocări, aceea de a oferi vehicule mai sigure. atât pentru pasageri, cât și pentru șofer. Pentru a preveni infectarea, MAN Truck & Bus a dezvoltat o barieră specială de protecție care poate fi montată pe autobuze și autocare fără să fie nevoie de nicio altă modificare adusă vehiculului.

Panoul transparent separă perfect cabina șoferului de zona pentru pasageri, oferind atât șoferului, cât și pasagerilor, o protecție eficientă. De asemnea, se pot monta dispensere cu soluție de dezinfectat și sisteme de ventilație ultra performante, care permit înlocuirea completă cu aer proaspăt la fiecare două minute.

”2020 a fost un an plin de provocări pentru noi, dar și pentru partenerii din industria de turism. Pentru noi este important să recâștigăm încrederea pasagerilor de a călători cu autobuzul și toate eforturile noastre s-au concentrat pe implementarea măsurilor de siguranță sanitară pentru pasageri și șoferi”, a spus Rudi Kuchta, directorul departamentului Bus în cadrul MAN Truck & Bus.

Prima alegere și pentru cluburile sportive

MAN Lion’s Coach nu a fost prima alegere doar pentru companiile de transport și de turism din Europa, ci și pentru cluburile sportive. La finalul anului 2020, MAN a livrat echipei de fotbal FC Viitorul Constanța un nou autocar ce va fi folosit de echipă pentru transportul jucătorilor și al staff-ului tehnic.

Tot anul trecut, MAN Truck & Bus a oferit un autocat și echipei germane din liga a 5-a, 1. FC Düren, echipa de fotbaliști amatori inaugurând autocarul în deplasarea împotriva celor de la FC Bayern München, într-un meci din Cupa Germaniei.

Vânzări importante în Arabia Saudită și Turcia

Noul Lion’s Coach a reușit să se impună și piețele din afara Europei. Anul trecut, în luna noiembrie, MAN a livrat o flotă de 80 de vehicule în Arabia Saudită, aceasta fiind cea mai mare comandă venită din această țară. De asemenea, MAN a mai livrat o serie de autocare unor clienți privați din Orientul Mijlociu.

Tot în 2020, partenerul companiei FlixBus din Turcia a achiziționat 25 de autocare, pe care le va folosi pe traseul ”Aegean Route”, care leagă orașul Istanbul de zona Turciei de la Marea Egee.

Noul autocar MAN Lion’s Coach a impresionat și un juriu de jurnaliști de specialitate din 22 de țări care au ales MAN Lion’s Coach ca fiind ”Autocarul Anului 2020”, aceștia oferind note maxime pentru concept, raportul cost-eficiență, confort, fiabilitate și designul distinctiv MAN.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Autobuze

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368 de la 1 martie

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368, din start de martie. Anunțul...