FUSO eCanter a depășit borna de 200 de unități livrate

La 3 ani de la lansarea producției de serie mică, livrările camionului 100% electric ușor FUSO eCanter au depășit borna de 200 de vehicule.
36 de camioane electrice FUSO eCanter pentru DB Schenker

Clienții din 11 țări și orașe, precum New York, Tokyo, Berlin, Londra, Amsterdam, Paris, Dublin, Oslo, Copenhaga, Helsinki sau Lisabona, operează deja camionul în livrări urbane. Alte livrări vor urma în curând.

Cu lansarea modelului eCanter în 2017, FUSO a devenit un pionier în electrificarea camioanelor. La începutul lunii februarie 2021, peste 40 de camioane eCanter operează în SUA, peste 60 în Japonia și peste 100 în Europa. Distanța totală parcursă de aceste camioane a depășit 3 milioane km.

FUSO eCanter a depășit borna de 200 de unități livrate

Vehiculul de 7,49 tone are o autonomie de peste 100 km cu o singură încărcare. Sarcina utilă este de până la 4,15 tone, suficientă pentru aplicațiile de distribuție urbană. Printre clienții din Europa se numără specialiști în logistică precum PostNL, Dachser, Deutsche Post DHL, Rhenus Group sau DB Schenker. Camioanele livrate până acum sunt folosite pentru livrări de bunuri ambalate, curierat și servicii poștale sau chiar transport de băuturi și gaze industriale.

FUSO joacă un rol important în strategia de electrificare și transport fără emisii locale a Daimler Trucks. Până în 2039, compania își propune să vândă doar camioane și autobuze cu emisii neutre de CO2 în Europa, America de Nord și Japonia.

Adaugati comentariu