MAN Lion's City E, testat în premieră în Austria
Home Autobuze MAN Lion’s City E, testat în premieră în Austria
AutobuzeTehnologie

MAN Lion’s City E, testat în premieră în Austria

24

Patru zile, zone urbane înguste sau porțiuni în urcare abruptă. MAN Lion’s City E a stăpânit orice provocare în primul său test din Austria, desfășurat de operatorul de transport public LINZ AG LINIEN.Compania operează deja autobuze MAN Lion’s City EfficientHybrid, dar caută să identifice noi soluții ecologice pentru flota sa. ”Transportul public este o componentă importantă a protecției mediului în orașe. Suntem mândri să fim printre primele companii care au testat MAN Lion’s City E și prima din Austria”, a declarat Johann Frisch, director de operațiuni la LINZ AG LINIEN.

Autobuzul electric a impresionat în teste, mai ales pe porțiunile deluroase. În versiunea solo, de 12 metri lungime, sistemul electric de propulsie generează o putere continuă de 160 kW și una de vârf de 240 kW. Energia vine de la bateriile cu o capacitate instalată de 480 kWh. Aceasta este suficientă pentru a garanta o autonomie de cel puțin 200 km pe întreaga durată de viață a bateriilor. În condiții favorabile, autonomia poate ajunge chiar la 270 km cu o încărcare. Lion’s City 12 E poate găzdui până la 88 de pasageri.

Linz, al treilea cel mai mare oraș din Austria, se bazează deja pe soluții electrificate MAN. Producătorul a început deja să livreze comanda de 88 de unități MAN Lion’s City EfficientHybrid, solo și articulate, care se va finaliza în 2024.

Autobuzele dispun de motoare ultramoderne Euro 6d, dar și de tehnologia MAN EfficientHybrid. Aceasta face o contribuție semnificativă la reducerea consumului și a emisiilor, îmbunătățind calitatea aerului din centrele urbane.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...