Hermes Iveco CNG
Home Camioane Hermes adaugă noi camioane Iveco CNG în flotă
CamioaneTehnologie

Hermes adaugă noi camioane Iveco CNG în flotă

12

Hermes a comandat alte 7 camioane IVECO Stralis NP 400 4×2 în flota sa de autotractoare. Hermes deține cea mai mare flotă CNG din Marea Britanie, formată din 90 de camioane Iveco.Hermes a ales modelele Iveco Stralis NP alimentate cu CNG datorită costurilor reduse și a emisiilor mici în comparație cu cele ale camioanelor diesel. Conform statisticilor companiei, emisile de CO2 sunt mai mici cu peste 80% atunci când alimentarea se face cu biometan față de un vehicul similar diesel Euro 6. În plus, în modul Silent, camionul emite un zgomot de maximum 71 decibeli, fiind certificat ca un camion silențios.

Hermes alimentează camioanele la stația de Bio-CNG de lângă centrul său de distribuție din Warrington. Stația este cea mai mare de acest fel din Europa, fiind capabilă să alimenteze 800 de camioane pe zi.

”În ultimele 18 luni am achiziționat mai multe camioane CNG decât diesel. Abordarea noastră de afaceri este una îndreptată spre sustenabilitate și carburanți alternativi. Camioanele Stralis se comportă foarte bine și ne ajută să ne menținem costurile foarte jos”, a declarat Mervyn McIntyre, director de logistică la Hermes UK.

Stralis NP continuă să fie unul dintre cele mai sustenabile camioane pentru operațiuni de 40 de tone. Intervalele de întreținere de până la 75.000 km și eliminarea nevoii de EGR, SCR, filtru de particule (DPF) sau AdBlue contribuie foarte mult la scăderea costurilor de operare. Conform statisticilor Hermes, costurile de operare ale unui camion CNG sunt cu până la 30.000 de lire pe an mai mici decât ale unui camion diesel.

IVECO Stralis NP 400 este propulsat de un motor Cursor 9 NP de 400 CP, care dezvoltă un cuplu maxim de 1.700 Nm în intervalul 1.200-1.575 rpm. Motorul este cuplat la o transmisie automatizată cu 12 viteze, prima de acest fel montată pe un camion alimentat cu gaz.

Citește și:

Test Iveco Stralis NP 460: Fără frică

Test drive Opel Combo 1.4 Turbo CNG L2H1

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...