MAN Lion’s City E a început să opereze și în Munchen
Home Autobuze MAN Lion’s City E a început să opereze și în Munchen
AutobuzeTehnologie

MAN Lion’s City E a început să opereze și în Munchen

33

Lion’s City E, autobuzul electric produs de MAN, a început recent să fie testat de operatorul Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) din Munchen. Testele în mediu real se concentrează în special pe autonomia operațională.

Modelul electric MAN Lion’s City E este folosit pe traseul 100 din Munchen, așa numită linie a muzeelor. ”Este o premieră pentru Lion’s City E să fie folosit în operațiuni regulate în capitala Bavariei”, a declarat Rudi Kuchta, șeful diviziei de autobuze la MAN Truck & Bus.

Scopul MVG, operatorul de transport public din Munchen, este de a transforma treptat flota la propulsie fără emisii. De aceea, operatorul colaborează cu numeroși producători și testează și autobuze electrice. ”Suntem încântați că MAN testează unul dintre primele sale autobuze electrice în rețeaua noastră. Abia așteptăm să vedem cum se comportă și ce lucruri noi putem afla. În următorii 10 ani vrem să ne distanțăm de petrol și să facem pasul spre operațiunile fără emisii. Pentru asta avem nevoie de autobuze electrice fiabile cu autonomie mare”, a spus și Ingo Wortmann, șeful MVG.

Autobuzul MAN Lion’s City E testat la Munchen este un model solo de 12 metri lungime, cu 3 uși și o capacitate de 88 de pasageri. El este personalizat cu culorile operatorului de transport, dar se distinge prin designul special. Se remarcă în special cele 4 scaune suplimentare din partea din spate, permise de lipsa tunelului motor.

MAN a optat pentru autobuzul său electric pentru o soluție cu motorul electric plasat central pe puntea spate, cu avantaje în ce privește costurile de întreținere. La autobuzul solo, motorul electric poate produce între 160 și 240 kW. Energia vine de la 6 module de baterii litiu-ion, cu o capacitate totală de 480 kWh. Astfel, autonomia garantată este de 200 km, cu un maximum de 270 km în condiții favorabile. Aceste date privind autonomia ar trebui să fie păstrate pe întreaga durată de viață a bateriilor. La o priză de 150 kW, încărcarea bateriilor se va face în aproximativ 3 ore.

Autobuzul electric MAN de la Munchen face parte din flota de 15 vehicule testate în 5 țări (Germania, Spania, Luxemburg, Belgia și Franța). Primele modele MAN Lion’s City E 12 produse în serie vor fi livrate în ultimul trimestru al acestui an. Versiunea articulată MAN Lion’s City E 18 va intra în producție de serie în prima jumătate a anului viitor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...