Livrare majoră de autobuze Citaro NGT hybrid

Mercedes-Benz a livrat 93 de autobuze ecologice companiei olandeze de transport public EBS. Modelele livrate sunt Citaro NGT hybrid, alimentate cu gaz natural și echipate cu sistemul hibrid opțional.
Citaro NGT hybrid EBS Rotterdam

Noile autobuze, dintre care 83 de modele solo Citaro NGT hybrid și 10 articulate Citaro G NGT hybrid, vor fi folosite în Roterdam și regiunea metropolitană Haga.

Vehiculele alimentate cu gaz sunt caraterizate de o funcționare mai silețioasă și mai eficientă, cu o ardere mai completă și emisii mai micii. Adăugarea sistemului hibrid reduce și mai mult consumul și emisiile. În plus, când este folosit drept carburant biogazul sau biometanul, Citaro NGT hybrid devine aproape neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Autobuzul urban cu podea joasă este echipat cu motorul Mercedes-Benz M 936 G. Motorul de 7,7 litri alimentat cu gaz dezvoltă 302 CP și un cuplu maxim de 1.200 Nm. Motorul electric susține motorul termic în primul rând la plecările de pe loc. El aduce suplimentar 14 kW și 220 Nm. Grație acestui ajutor, consumul de gaz și emisiile se reduc cu până la 8,5%. Nivelul de zgomot la plecare este redus de asemenea, deoarece motorul termic funcționează la turații mai mici. Motorul electric este alimentat de doi supercondensatori, care se încarcă în timpul perioadelor de frânare.

Autobuzele comandate de EBS sunt echipate cu sistem de aer condiționat, scaune Inter Star Eco cu spătare foarte înalte, prize USB și sistem de infotainment cu ecrane TFT de 29 de inci (două la autobuzele solo și trei la cele articulate). Ca particularitate de design, noile autobuze au podeaua și barele de susținere de culoare roșie. Noile autobuze mai sunt echipate cu faruri LED, transmisie automată ZF Ecolife și un sistem inteligent de direcție electrohidraulic.

Adaugati comentariu