Lidl va folosi camioane electrice Einride în Suedia

Parteneriatul dintre Lidl și Einride a început în 2017, cu scopul de a electrifica și automatiza livrările către magazinele Lidl din Suedia. Pe termen scurt, parteneriatul vizează electrificarea, iar în următoarea fază și folosirea de camioane autonome.
Lidl va folosi camioane electrice Einride în Suedia

”Lidl își propune să fie un lider al industriei în ce privește transportul nedependent de carburanții fosili până în 2025. Pentru a obține acest lucru, începem tranziția către transportul complet electric alături de Einride”, a declarat Carl Ceder, Director de Logistică al Lidl Suedia.

Inițial, proiectul se va concentra pe regiunea Stockholm, unde transporturile zilnice dintre depozitul central Lidl și magazinele din zonă cu vehicule electrice sunt programate să înceapă în Octombrie 2020. Apoi, proiectul va include treptat și alte operațiuni Lidl din această țară. Până în 2025, o mare parte din operațiunile Lidl din Suedia se va efectua cu vehicule electrice Einride, cu sau fără șofer la bord.

”Soluțiile de transport ale viitorului nu mai sunt niște vise. Tehnologia există în prezent, iar companii inovatoare precum Einride și Lidl vor conduce drumul spre implementarea ei. Suntem mândri să lucrăm cu Lidl pentru a minimiza impactul ecologic, dar și pentru a reduce substanțial costurile de transport”, a spus și Jonas Hernlund, CCO al Einride.

Citește și:

Video: Un singur operator de la distanță pentru mai multe camioane

Muncă la domiciliu pentru șoferii de camion? A apărut prima ofertă

DB Schenker folosește camionul electric autonom T-pod

Kamaz Chelnok, camionul autonom electric din Rusia

Kia confirmă producția unui super-crossover electric: 0-100 km/h sub 3 secunde!

Adaugati comentariu