Karsan a prezentat noul Atak Electric

Producătorul turc de vehicule comerciale Karsan a prezentat noul Atak Electric, al doilea model fără emisii al mărcii, într-un eveniment global desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la München (Germania).
Karsan_CEO_Okan_Bas lansare noul Atak Electric

Spre deosebire de primul model electric, Jest Electric, care a preluat aspectul modelului diesel, noul Atak Electric a dezvăluit și noul design al gamei Atak, pionierul clasei de 8 metri.

În schimb, la fel ca Jest Electric, noul Atak Electric beneficiază de baterii și motoare produse de BMW i. Cei cinci acumulatori fast-charge ai lui Atak electric au o capacitate totală de 220 kWh, autonomia putând ajunge la 300 de kilometri cu o singură încărcare.

”Suntem încântați să lansăm Atak Electric, un pionier al pieței cu autonomia sa mare, tehnologiile și dimensiunile unice, cu un aspect complet nou. O marcă 100% turcească ce a devenit prima companie care a dezvoltat și pornit producția de serie a două autovehicule electrice într-un singur an. Karsan Atak Electric funcționează cu cinci baterii, fiecare de 44 kWh. Acestea îi conferă lui Atak o autonomie de 300 km care-i oferă un avantaj inegalabil comparativ cu competitorii săi”, a declarat în cadrul evenimentului Okan Baş, CEO al Karsan.

Motorul lui Atak Electric are o putere de 230 kW și un cuplu de 2.400 Nm. Încărcarea bateriilor cu sistemele de curent alternativ se face în 5 ore, perioadă redusă la 3 ore cu sistemele de încărcare rapidă. Sistemul de încărcare regenerativă recuperează până la 25% din energia de frânare, încărcând acumulatorii. Bateriile BMW i au o garanție de 4 ani și 200.000 km.

În privința designului, noul Atak Electric are partea din faţă şi cea din spate complet redesenate, cu faruri, lumini de zi și stopuri LED în Standard. Spațiul șoferului dispune de un panou de instrumente de 12,3 inci, un ecran multimedia de 10,1 inci sau volan îmbrăcat în piele. Pasagerii beneficiază de internet Wi-Fi și de prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Confortul este întregit de suspensiile pneumatice controlate electronic. Noul Atak Electric are o capacitate totală de 52 de pasageri şi două opțiuni diferite de amplasare a scaunelor (18+4 și 21+4 locuri fixe + scaune rabatabile).

Adaugati comentariu