Home Noutati Iveco şi Enel X vor colabora pentru a dezvolta mobilitatea electrică
Noutati

Iveco şi Enel X vor colabora pentru a dezvolta mobilitatea electrică

3

Grupul Iveco, pionier în producţia şi comercializarea de vehicule alimentate cu combustibili alternativi, a anunțat semnarea unui memorandum de colaborare cu Enel X. Este vorba despre compania Grupului Enel dedicată dezvoltării și vânzării de servicii energetice inovatoare și soluții pentru electrificare.

În conformitate cu termenii memorandumului (fără caracter obligatoriu), Iveco și Enel X intenționează să exploreze o posibilă colaborare. Aceasta este menită să deblocheze potențialul mobilității electrice pentru vehiculele comerciale din Europa. Iar accentul se va pune pe vehicule comerciale ușoare, camioane și autobuze.

Ce prevede parteneriatul Iveco – Enel X

Cele două companii vor evalua modul în care camioanele electrice Iveco pot sprijini tranziția flotei Enel la vehicule cu emisii zero. De asemenea, colaborarea urmărește dezvoltarea unei oferte comune care să abordeze mobilitatea electrică a flotelor comerciale. Aceasta fără a se limita însă la infrastructura de reîncărcare pentru vehicule comerciale.

„Am pornit pe un drum către zero emisii de CO2. În care electrificarea este un factor fundamental pentru atingerea obiectivelor întregului sector de vehicule comerciale”, a comentat Luca Sra, Președinte Truck Business Unit, Iveco Group. „Memorandumul pe care îl semnăm astăzi cu Enel X marchează începutul unei colaborări strategice pentru Iveco cu unul dintre cei mai avansați jucători din sectorul energetic. Suntem încrezători că acest lucru va crea oportunități de a accelera și mai mult tranziția energetică.”

Enel X își propune să susțină decarbonizarea orașelor prin soluții inovatoare și durabile bazate pe doi piloni: electrificarea și digitalizarea.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...

Noutati

Karol Sokol preia funcția de Managing Director în cadrul Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul Managing Director al Scania Black...