România poate deveni principalul liant între Emiratele Arabe Unite şi Europa de Est

România poate deveni principalul liant în relaţiile comerciale între Emiratele Arabe Unite şi regiunea de est a Europei. Declarația îi aparține ministrului Economiei, Florin Spătaru.

„Economia în 2022 funcţionează într-un context complex şi în continuă schimbare. De la transformarea digitală la impactul pandemiei şi urgenţa de a oferi o societate mai incluzivă şi mai rezistentă, până la nevoia vitală de a păstra resursele limitate şi de a proteja mediul. Liderii trebuie să ofere soluţii durabile pe termen scurt, mediu şi lung”, a declarat ministrul Florin Spătaru, în cadrul World Government Summit (WGS), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Spătaru participă la Dubai, în perioada 28 – 31 martie 2022, la cea de-a opta ediţie a World Government Summit. Dar şi la festivităţile de închidere ale „Expo 2020 Dubai”. Cu acest prilej, ministrul Economiei din România a avut o întâlnire cu omologul său din EAU.

Discuţiile Summit-ului din acest an s-au axat pe opt teme principale:

  • politici care conduc la progres şi la dezvoltarea guvernelor
  • proiectarea viitoarelor sisteme de sănătate
  • acţionarea durabilităţii pentru un impact pozitiv
  • accelerarea recuperării economice globale
  • construirea de oraşe ale viitorului
  • întărirea rezilienţei societale
  • asigurarea viitorului educaţiei şi muncii
  • explorarea frontierelor.

România trebuie să se poziționeze ca hub pentru transportul maritim de mărfuri

„M-a impresionat sinceritatea şi deschiderea cu care a fost abordată dezbaterea de către reprezentanţii DP World. Am parcurs o discuţie abruptă, concretă, despre colaborarea dintre România şi Dubai Ports World. Una ce va fi intermediată cu sprijinul Ministerului Economiei. România trebuie să se poziţioneze ca hub pentru transportul maritim de mărfuri pentru regiune estică a Europei. Aceasta având în vedere deschiderea la Marea Neagră, şi legăturile navigabile dintre UE şi Orient. Există cerere, trebuie să venim cu o ofertă atragătoare, dar mai ales bazată pe principiile serioase de business”, a mai spus Spătaru.

În urma întâlnirii, reprezentanții DP World şi-au manifestat dorinţa de a veni în România. Iar ministrul Spătaru a declarat că va organiza o masa rotundă cu autorităţile de profil, precum Ministerul Transporturilor, instituţiile portuare, dar şi alte entităţi pentru o discuţie care să contureze o colaborare cu DP World în primul semestru al acestui an.

 

Adaugati comentariu