CFR Marfă scapă de multitudinea de vagoane care blocau calea ferată din Portul Constanța

Sorin Grindeanu a anunţat că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa. CFR Marfă pregăteşte astăzi expedierea unui nou convoi. Acesta este format din peste 40 de vagoane.

Ministrul Transporturilor a precizat că reprezentanţii CFR S.A. şi cei din direcţiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de ordonanţă, pentru operaţionalizare a activităţii de transport mărfuri din Portul Constanţa.

„Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa! Astăzi, CFR Marfă pregăteşte pentru expediere un nou convoi. Format din peste 40 de vagoane staţionate pe liniile de cale ferată”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Acesta a precizat că Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră. Iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent! Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate creşte constant. Și, în aceste condiţii, este necesar să fie valorificat întregul potenţial feroviar al portului.

Proiect pentru operaționalizarea activității de transport mărfuri din Portul Constanța

El a mai anunţat că cei de la CFR SA şi personalul din direcţiile de specialitate ale Ministerului Transporturilor lucrează la un proiect de ordonanţă. Acesta vizează operaţionalizarea activităţii de transport mărfuri în zona Portului Constanţa.

„Colegii de la CFR SA şi cei din direcţiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanţă, pentru operaţionalizare a activităţii de transport mărfuri din zona Portului Constanţa. Prin acest act normativ urmează să fie alocate resurse finaciare pentru repararea şi întreţinerea elementelor reţelei feroviare din Portul Constanţa. Care este administrată de CFR-SA. Ordonanţa urmează să asigure şi cadrul necesar funcţionării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată şi a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanţa şi la infrastructura portuară”, a mai spus Grindeanu.

Adaugati comentariu