Hyzon Motors va construi un camion cu hidrogen pe baza lui DAF XF

Start-up-ul american Hyzon Motors și-a deschis recent un sediu în Europa, în Olanda, unde vrea să construiască un camion alimentat cu hidrogen bazat pe DAF XF.
Hyzon Motors va construi un camion cu hidrogen pe baza lui DAF XF

Hyzon Motors a anunțat înființarea subsidiarei din Europa, cu sediul în orașul olandez Groningen. Primele camioane electrice cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen vor fi construite în aceeași locație.

Hyzon Daf XFAmericani vor lucra cu producătorul olandez de vehicule Holthausen Clean Technology. Compania are deja experiență în convertirea unor vehicule la hidrogen și utilizează autotractoare DAF. De altfel, în primele imagini cu noul cap tractor Hyzon se observă clar că este bazat pe actuala generație DAF XF.

Hyzon DAF LFAmericanii vor să ofere în Europa și camioane de 12-18 tone, bazate pe modelul DAF LF, pentru distribuție și aplicații urbane. În afară de propulsia cu zero emisii, Hyzon Motors promite că modelele sale grele și de tonaj mediu vor dispune de sisteme avansate de asistență și de telemetrie.

Celula de combustie va avea o capacitate de până la 150 kW, iar motoarele camioanelor grele vor avea o putere de până la 370 kW (500 CP).

Hyzon Motors a anunțat că modelele sale sunt disponibile pentru precomenzi. Camioanele Hyzon vor fi prezente pe șosele începând din noiembrie 2020.

Citește și:

Primele camioane Hyundai XCIENT alimentate cu hidrogen au plecat spre Europa

Portul Rotterdam, consorțiu pentru achiziția a 1000 de camioane cu hidrogen

Studiu: Una din 6 curse se va face cu camioane electrice până în 2030

Autobuzul Solaris cu hidrogen: noi teste și prima comandă

Mazda6 made in China: mai incitantă decât originalul?

Adaugati comentariu