grupul GEFCO
Home Logistică Grupul GEFCO a publicat raportul CSR 2017
Logistică

Grupul GEFCO a publicat raportul CSR 2017

20

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii pentru lanțurile de aprovizionare industriale și lider european în logistică auto, a publicat raportul său privind responsabilitatea socială (CSR) a grupului, prezentând procesul continuu de dezvoltare durabilă a companiei.

Reflectat și în noua sa semnătură de brand, ”Partners, unlimited” (Parteneri, pe termen nelimitat), grupul continuă urmărirea angajamentului său pentru dezvoltarea unei activități durabile, bazate pe cooperare și pe relații puternice cu toate părțile interesate.

În conformitate cu cele zece principii ale Pactului global al Națiunilor Unite, grupul GEFCO recunoaște importanța valorilor în ceea ce privește activitățile durabile și se angajează să-și îndeplinească responsabilitățile față de mediul înconjurător, precum și cele față de drepturile omului, standardele de muncă internaționale și lupta împotriva corupției.

Pe parcursul ultimilor doi ani, GEFCO și-a atins obiectivul său de reducere a emisiilor de CO2 cu 2% pe an. În același timp, grupul a lucrat îndeaproape cu clienții și furnizorii săi pentru a reduce impactul emisiilor de CO2 ale întregului lanț de distribuție, prin servicii precum Castor, un software dedicat pentru monitorizarea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, grupul GEFCO a inițiat un Cod de achiziții responsabile pentru furnizori și subcontractori. Până la sfârșitul anului 2017, peste 1.100 de parteneri ai grupului din domeniul transporturilor rutiere au semnat acest cod, fiind de acord să respecte standardele de mediu pentru vehiculele utilizate și să inițieze sesiuni de instruirea privind șofatul ecologic.

Pentru a stabili impactul său social și de mediu, grupul a luat parte la numeroase programe de evaluare și certificare. În 2017, 59 de unități GEFCO și-au reînnoit certificarea ISO 14001. În același timp, grupul a obținut calificativul B în evaluarea CDP (Carbon Disclosure Project), realizând o îmbunătățire a rezultatului său față de anul 2015, când a înregistrat calificativul D. GEFCO a primit, de asemenea, un scor de 60 din 100 din partea EcoVadis, care evaluează evoluția companiei referitoare la practicile sociale și de mediu, etica în domeniul afacerilor și achizițiile responsabile, evidențiind rezultatele pozitive obținute de GEFCO în aceste domenii.

Pentru a-și îndeplini angajamentele ecologice, grupul GEFCO investește în soluții ecologice pentru nevoile lanțurilor de aprovizionare:

⦁ O nouă versiune a software-ului de tracking, CADIS OPTIM, pentru a optimiza transportul prin intermediul camioanelor. Testele au identificat următoarele beneficii: cu 15% mai puțini kilometri acoperiți, rate de alimentare mai ridicate cu 4% și cu 9% mai puține camioane pe șosea.
⦁ Dezvoltarea transportului multimodal și a rutelor alternative, precum „Drumul Mătăsii”. Pe lângă costurile de livrare care sunt de zece ori mai mici decât cele aferente transportului aerian și timpi de livrare la jumătate față de cei asociați transportului maritim, transportul feroviar reduce semnificativ impactul asupra mediului, prezentând emisii de cinci ori mai mici decât transportul maritim.
⦁ Soluții de depozitare „verzi” precum depozitul de vehicule Courgenay, care găzduiește cea mai puternică centrală fotovoltaică din Elveția. În anul 2017, GEFCO a realizat economii de 8% în consumul de energie, prin eforturile depuse în peste 50 din unitățile sale.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...