Mercedes-Benz Citaro electric
Home Autobuze Prima comandă pentru Citaro electric
AutobuzeTehnologie

Prima comandă pentru Citaro electric

32

Deși nu a fost încă prezentat oficial, modelul Citaro electric a primit deja prima comandă majoră. Mercedes-Benz va livra 20 de autobuze urbane complet electrice Citaro pentru operatorul Hamburger Hochbahn AG, din care primele două unități până la finalul acestui an.”Prima comandă majoră pentru noul Citaro electric demonstrează încrederea pe care operatorii de transport o au în conceptul nostru de electromobilitate pentru transportul public. Cu Citaro, contribuim la un trafic fără emisii locale”, a declarat Till Oberwörder, șeful Daimler Buses.

Această viziune este împărtășită de Hamburger Hochbahn AG, pentru care această comandă este un punct important în drumul spre ”înverzirea” flotei de autobuze. Începând din 2020, operatorul din Hamburg intenționează să cumpere doar autobuze fără emisii directe.

Noul Citaro electric va intra în producție de serie înainte de sfârșitul acestui an și promite să impresioneze în special datorită eficienței energetice. El se bazează pe un sistem unic de management termic, care reduce consumul de energie și crește autonomia operațională. De exemplu, o pompă de căldură este utilizată pentru a încălzi compartimentul pasagerilor. Motoarele electrice situate lângă butucii roților asigură propulsia pe puntea spate.

Structura modulară a bateriilor este o altă caracteristică a lui Citaro electric, iar capacitatea totală este de până la 243 kWh. Bateriile sunt răcite la temperatura ideală pentru o încărcare și o capacitate de utilizare maxime, dar și o durată de viață cât mai mare. Pentru început, bateriile pot fi încărcate la un conector din depou, dar ulterior vor fi disponibile și alte variante de încărcare intermediară.

Parteneriat strâns

Hamburger Hochbahn AG operează 111 rute (1.327 de stații) cu aproximativ 1.000 de autobuze, care transportă aproximativ 212 milioane de pasageri anual. Mercedes-Benz și Hamburger Hochbahn AG au în spate un parteneriat de lungă durată. În 1997, operatorul din Hamburg a fost printre primii clienți ai revoluționarului autobuz urban cu podea joasă Citaro. Până în prezent, Mercedes-Benz a livrat peste 1.000 de autobuze Citaro în Hamburg. Cele două companii au dezvoltat împreună un autobuz articulat cu tracțiune pe puntea a treia, în urmă cu peste 40 de ani. Mai recent, Hamburger Hochbahn AG a contribuit la testarea modelelor Citaro FuelCELL și Citaro FuelCELL Hybrid.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...