grupul GEFCO
Home Logistică GEFCO obține certificat GDP pentru transport rutier de produse farmaceutice
Logistică

GEFCO obține certificat GDP pentru transport rutier de produse farmaceutice

42

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale pentru lanțurile de aprovizionare și lider european în logistica automobilelor, a primit certificatul de bună practică privind distribuția (Good Distribution Practice – GDP) de la Bureau Veritas, întărind angajamentul companiei față de sistemul de management al calității în cadrul procesului de transport al produselor farmaceutice.Auditorul extern a analizat sistemul de calitate al GEFCO și capacitatea de a răspunde cerințelor clienților din Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, România, precum și sediul central al Grupului în Franța.

Certificatul PIB, valabil timp de 3 ani, vine ca o garanție a faptului că GEFCO îndeplinește cerințele din Ghidul Comisiei Europene privind bune practici de distribuție a produselor farmaceutice pentru uz uman. Aceasta reflectă atât angajamentul GEFCO de a oferi o servicii premium, precum și înțelegerea provocărilor cu care se confruntă partenerii, inclusiv în ceea ce privește trasabilitatea mărfurilor, prevenind astfel riscurile și pericolele de contrafacere sau falsificare.

Piața de logistică din industria de Life Science și Healthcare se schimbă și devine tot mai complexă. Odată cu creșterea volumului de produse sensibile la temperatură, precum și cu reglementările legate de transportul acestora, companiile trebuie să se concentreze mai mult pe control și securitate. Nerespectarea acestei dispoziții ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea publicului și de asemenea riscul pierderii încărcăturii de mare valoare.

Ca expert în domeniul Life Science și Healthcare, GEFCO oferă soluții logistice integrate, multimodale, cu un control strict de temperatură și pe conforme cu mai înalte standarde. În 2019, GEFCO își va extinde implementarea certificării PIB și pentru activități rutiere în alte țări europene.

„GEFCO are o istorie puternică în domeniul Life Science și Healthcare și este pe deplin conștient de mizele clienților săi. Certificarea PIB este o dovadă suplimentară angajamentului și capabilității GEFCO de a furniza transporturi sigure și compatibile cu Life Science și Healthcare și de a asigura integritatea produselor”, a declarat Alain Vignon, șeful sistemului de management GEFCO.

La începutul acestui an, GEFCO și-a deschis cel de-al treilea depozit cu temperaturi controlate, situat lângă aeroportul Heathrow din Londra (Marea Britanie), continuând seria depozitelor GEFCO Air & Sea din Frankfurt (Germania) si Amsterdam (Olanda). Anul trecut, grupul a primit certificarea IATA-CEIV Pharma pentru activitatea sa aeriană și maritimă din Olanda. Acest certificat de conformitate reflectă experiența grupului în managementul de lanțului de aprovizionare în domeniul Life Science și Healthcare.

Industria farmaceutică însumează în România aproape 4% din totalul importurilor. În același timp, în ultimul an de zile, exporturile din acest sector au înregistrat o creștere de 5%. Dezvoltarea continuă a segmentului farmaceutic la nivel local este cea care setează trendul crescător la nivelul importurilor și exporturilor din industrie. În acest context, certificarea GDP permite diviziei românești a Grupului GEFCO să-și înceapă activitatea în această piață emergentă și să-și ofere serviciile către producători, importatori și distribuitori de produse farmaceutice. Numeroși clienți din industria farmaceutică românească au încredere deplină în GEFCO România, ceea ce îi permite companiei să livreze servicii de înaltă calitate, iar legea GDP este o metodă suplimentară de validare a respectării standardelor industriei.

„Conformitatea cu standardele GDP este o realizare și o dovadă în plus pentru înaltul nivel al serviciilor noastre și a expertizei pe care o oferim partenerilor noștri din sectorul farmaceutic. Menținerea integrității produselor medicale de-a lungul întregului lanț de aprovizionare este o reală provocare și un proces complex, motiv pentru care GEFCO România a dezvoltat un sistem de management al calității robust, ceea ce ne permite să menținem acest proces în cadrul stabilit prin legea GDP”, spune Jerome Chevrolet, Manager General al GEFCO în Bulgaria și România, și Manager al Grupului pentru zona balcanică.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...