Ford Trucks a atins în 2020 o cotă de piață de 11,8% în România
Home Camioane Ford Trucks a atins în 2020 o cotă de piață de 11,8% în România
Camioane

Ford Trucks a atins în 2020 o cotă de piață de 11,8% în România

62

Ford Trucks a devenit în 2020 un brand stabil pe piața din România, ocupând locul 4 în clasamentul vânzărilor de camioane grele și având o cotă de piață de 11,8%, în creștere de la 8,1% în 2019.

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a anunțat rezultatele de business ale anului 2020 și strategia configurată pentru 2021. La finalul unui an atipic, foarte dificil atât din punct de vedere social cât și economic, Cefin Trucks a reușit să îndeplinească obiectivele setate la începutul anului.

Anul 2020 a reprezentat o provocare pentru segmentul vehiculelor comerciale grele (> 16 tone), care a scăzut cu 33,7% față de anul precedent. O schimbare semnificativă a avut loc și în mixul celor trei segmente care compun piața de vehicule comerciale. Segmentul de vehicule pentru construcții a cunoscut o creștere importantă, ajungând la 24,6%, la fel și cel al vehiculelor specializate, cu o cotă de 13,2% în 2020. În schimb, segmentul de transport internațional a înregistrat o scădere considerabilă, de la 75,4% la 62,2%.

Ford Trucks a urcat în 2020 pe locul 4 în topul mărcilor de camioane grele din România, cu o cotă de piață de 11,8%, peste cea prognozată la începutul anului. Marca rămas în topul alegerilor clienților în segmentele de Construcții si Vehicule Specializate, fiind lider în segmentul de Vehicule Municipale, cu o cotă de piață de 54,3% în 2020. În perioada ce urmează, Cefin Trucks se va concentra pe dezvoltarea segmentului de autotractoare, F-MAX fiind acum un produs matur, cunoscut și testat, iar rețeaua europeană de service a producătorului fiind în continuă extindere.

Obiectivul legat de extinderea rețelei de service din România a fost atins în 2020, astfel că în decembrie 2020, rețeaua Cefin Trucks numără 19 service-uri la nivel național din care 7 proprii.

Citește și: Produse noi Ford Trucks în 2021

”Anul 2020 ne-a arătat încă o dată cât este de important să privim schimbarea ca pe o oportunitate și să fim deschiși către adaptare. Toate strategiile noastre se bazează pe principiul că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie. Ne-am atins obiectivele anunțate la începutul anului, atât referitor la cota de piață, cât și la volume. Privim cu încredere anul 2021, în care ne așteptăm ca piața să recupereze o parte din volumul de vânzări pierdut în 2020”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks. Acesta prognozează pentru 2021 o creștere a pieței de camioane grele între 700 și 1.500 de unități.

”Chiar și cu întregul context social și economic, 2020 a fost un an excepțional pentru Ford Trucks, ne-am îmbunătățit cota de piață în toate regiunile. Nu mai este nevoie să spun că România a fost printre lideri în ceea ce privește cota de piață și va rămâne și în 2021”, a spus și Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...