Fercam introduce curse de camion din China

Operatorul italian de logistică Fercam introduce un serviciu de transport exclusiv rutier între China și Italia. Măsura a fost introdusă după creșterea accelerată a tarifelor la transporturile cargo aeriene.
Fercam introduce curse de camion din China în Europa

Cursele Fercam între China și Italia durează între 12 și 16 zile, mult mai puțin decât în cazul transportului maritim. Serviciul este disponibil doar în sistem FTL (Full Truck Load), pentru produse farma, chimice, electronice, componente auto și comerț. Sunt excluse mărfurile ADR și dimensiunile speciale.

De exemplu, transporturile de produse medicale, electrice sau componentele auto fabricate în China pot fi aduse acum în Europa cu camioanele, mai ieftin decât cu avionul și mai rapid decât cu navele.

”Odată cu creșterea cererii de transport din China, unde producția a revenit încet în ultimele săptămâni, tarifele aeriene au început să crească, în principal din cauza lipsei disponibilității avioanelor cargo și a numărului mare de comenzi”, a declarat Hans Splendori, director de vânzări al diviziei FTL Fercam.

În același timp, transportul intermodal se confruntă în acest moment cu timpi de livrare foarte mari, care exclud complet anumite produse.

Camioanele Fercam vor tranzita Kazahstan, Rusia, Belarus și Polonia, înainte de a ajunge în Germania și apoi în Italia. Potrivit presei italiene, mai mulți clienți și-au exprimat deja intereseul pentru această alternativă de transport din China.

Citește și:

O asociație din Spania cere ca șoferii să nu mai facă încărcare și descărcare

Kuehne + Nagel România, transport de măști chirurgicale din China

În 2030, jumătate dintre camioanele urbane vor fi electrice

Video: Ce mai transportăm azi? Un dinozaur

Studiu: Avioanele ne pot scăpa de Covid-19

Adaugati comentariu