camion Scania cu defibrilator cardiac
Home Camioane Defibrilator cardiac, echipament opțional pe un camion Scania în Danemarca
CamioaneNoutati

Defibrilator cardiac, echipament opțional pe un camion Scania în Danemarca

11

Scania a livrat în Danemarca un camion Scania R 520 echipat cu defibrilator cardiac. Comanda specială a fost făcută de compania Kim Ancker Transport.În urmă cu doi ani, Ancker a fost martor la un incident oribil. Un coleg de trafic și-a pierdut viața după un stop cardiac, deoarece nu a primit ajutor la timp. Pentru că nu a dorit să mai treacă printr-o asemenea experiență, a decis să-și echipeze noul camion cu un defibrilator cardiac.

”Acest echipament poate face diferența în special în zonele slab populate, dar prin care trec mulți șoferi. În mod normal, durează mai mult ca o ambulanță să ajungă în acele zone, Dar dacă un șofer este înregistrat la fundația Danish TrygFonden ca operator de defibrilator, el poate fi alertat imediat printr-o aplicație. Un răspuns rapid este crucial în salvarea de vieți”, a declarat Allan Lassen de la Red-Liv, institutul danez de instruire în prim-ajutor, care este și consilier al Scania Driver Academy în Danemarca.

Dar camionul achiziționat recent de Kim Ancker Transport nu este special doar datorită echipamentului medical de la bord. Modelul Scania V8 R 520 8×2 bifează aproape toate sistemele de siguranță disponibile. Vehiculul dispune de 8 camere video montate la exterior, ale căror imagini sunt transmise la 3 monitoare din cabină. În plus, camionul este echipat cu sisteme precum Blind Spot Detection, Scania Opticruise cu ambreiaj la cerere, Adaptive Cruise Control cu Active Prediction și retarder, frână de parcare electronică cu funcție hill hold sau Lane Departure Warning. Cu toate aceste echipamente, camionul Ancker este unul dintre cele mai sigure din Danemarca.

Deloc suprinzător pentru acest nivel de angajament, această companie mică a fost aleasă în 2018 ”Compania de Transport a Anului” de Asociația Daneză de Transport și Logistică, în special pentru acțiunile din domeniul siguranței rutiere.

Citește și:

Euro NCAP va testa și siguranța camioanelor, împreună cu DEKRA

Noi sisteme de siguranță pentru camioanele de construcții Renault

Vesta conectată Scania crește siguranța șoferilor

Centura de siguranță salvează vieți. Chiar și în camioane

Peste jumătate dintre şoferi nu se simt în siguranţă în trafic

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...