Euro NCAP va testa și siguranța camioanelor, împreună cu DEKRA

Organizația internațională DEKRA a devenit membru afiliat în European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Experții DEKRA Accident Research și DEKRA Technology Center vor susține grupul de lucru Euro NCAP pentru siguranța camioanelor.
Euro NCAP va testa și siguranța camioanelor, împreună cu DEKRA

Compania va contribui la strategia Euro NCAP pentru siguranța camioanelor și prin împărtășirea de date despre accidente, teste și cercetări.

”DEKRA studiază siguranța vehiculelor comerciale încă de la înființare, în urmă cu 95 de ani. Când Euro NCAP a căutat suport în domeniul camioanelor, a fost clar că vom contribui cu orice este necesar pentru acest obiectiv comun”, a declarat Jann Fehlauer, Director General al DEKRA Automobil GmbH.

”Suntem încântați să avem un partener ca DEKRA. Noile sisteme de siguranță pasive și active sunt disponibile și pentru vehiculele comerciale. Totuși, furgonetele și camioanele sunt în urma autoturismelor în ce privește sistemul de comparare a nivelului de siguranță. DEKRA are o experiență vastă în siguranța vehiculelor comerciale și poate oferi un suport tehnic de primă clasă în dezvoltarea metodologiilor de test și de evaluare pentru camioane”, a spus și Michiel van Ratingen, Secretar General al Euro NCAP.

DEKRA Accident Research studiază accidentele reale din 1978, cu scopul de a trage niște concluzii utile pentru siguranța rutieră. Compania emite anual Raportul DEKRA Road Safety. De asemenea, DEKRA Technology Center deține un circuit de test în Lausitzring și un laborator pentru teste în Neumünster.

”Avem toate condițiile necesare pentru a dezvolta noi proceduri de testare a sistemelor de asistență, care să fie adecvate și pentru vehiculele comerciale grele”, a mai spus directorul general al DEKRA.

Citește și:

Camioane cu alcool tester și cutie neagră din 2022

Accident rarisim, între un camion și un utilaj minier

Șofer român de camion, condamnat pentru accident mortal din cauza telefonului

Volvo studiază de 50 de ani accidentele camioanelor

Peste jumătate dintre şoferi nu se simt în siguranţă în trafic

Adaugati comentariu