printarea 3D a pieselor de schimb
Home Noutati Cum va schimba printarea 3D industria de camioane
NoutatiTehnologie

Cum va schimba printarea 3D industria de camioane

51

Printarea 3D are potențialul de a schimba industria de camioane în multe feluri. Dar ce va însemna asta pentru un proprietar sau operator de camioane? Iată cinci mari posibile avantaje.Vom ajunge să cumpărăm piese de schimb printate? Este posibil, mai ales dacă acea piesă este fabricată din plastic. Deja există componente obținute prin printare 3D și multe repere potrivite pentru această tehnologie, pe măsură ce costurile materialelor scad și tehnica de printare se îmbunătățește. În viitor, tot mai multe piese și mai complexe vor fi obținute prin printarea 3D. În plus, materia primă folosită nu va fi doar plasticul, ci și metale.

Piesele printate 3D aduc beneficii majore pentru proprietarii și operatorii de camioane. Iată-le pe cele mai importante:

Greutate mai mică: Printarea 3D poate reduce greutatea componentelor prin optimizarea proiectelor complexe sau chiar prin înlocuirea unor piese metalice cu plastice rezistente. Astfel, greutatea pieselor se poate reduce cu aproximativ 30%.

Piese de schimb la cerere, când ai nevoie: Printarea 3D permite fabricarea unei componente când și unde este nevoie. Astfel se poate scurta timpul de livrare și elimina costurile de transport și depozitare.

Durabilitate și fiabilitate: Prin reproiectarea unei piese pentru a fi printată 3D, componentele pot fi făcute mai durabile. Componentele sau sistemele complexe, cu multe îmbinări sau garnituri, pot fi reproiectate și printate ca o singură unitate, reducând probabilitatea apariției unui defect.

Inovare mai rapidă: În prezent, această tehnologie este folosită de fabricanții de echipamente originale pentru a printa matrițele prototipurilor. Astfel se reduce timpul necesar pentru proiectarea și testarea noilor componente. Tehnologia poate merge și mai departe, deoarece permite obținerea unor produse fără limitările proceselor actuale de fabricație.

Tehnologie personalizată: Printarea 3D le permite producătorilor să emită serii mici sau chiar piese unice, care sunt greu de găsit sau indisponibile la vânzare. Astfel sunt posibile soluții personalizate sau aplicații de nișă.

Tehnologia de printare 3D este încă restricționată de costurile materialelor și echipamentelor și de procesele relativ lente. Dar tehnologia devine pe zi ce trece mai precisă, mai rapidă și mai ieftină, prin îmbunătățirea proceselor existente și introducerea unor tehnici complet noi. Astfel se deschide posibilitatea de a utiliza printarea 3D într-o gamă mai largă de aplicații și pentru mai multe componente.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...