Cum sunt monitorizate camioanele Ford Trucks

Toate camioanele Ford vândute în România includ în standard un abonament pe doi ani la sistemul de management de flotă VIATRACK produs de Viasat.
VIATRACK Cum sunt monitorizate vehiculele Ford Trucks

Există astfel posibilitatea de a monitoriza consumul camioanelor, care reprezintă aproximativ o treime din costurile unei firme de transport, precum și informații despre poziționare, viteză, rute parcurse, kilometrajul vehiculului sau stilul de condus al șoferului.

La aproximativ trei ani de la intrarea pe piața din România, Ford Trucks s-a consacrat deja ca o marcă de încredere și atentă la costurile clientului. Datorită robusteții vehiculelor și a raportului imbatabil calitate-preț, Ford s-a impus pentru al doilea an consecutiv ca lider în segmentele de camioane pentru construcții și aplicații municipale.

În urma analizei datelor preluate din sistemul Viatrack, vehiculele Ford s-au remarcat prin rezultate competitive din punct de vedere al consumului în toate aplicațiile.

În segmentul de Transporturi, vorbim de consumuri între 27 și 29 de litri la 100 km, în funcție de tonaj, tipul de drum sau stilul de conducere al șoferului. În cazul vârfului de gamă F-MAX pentru transporturi pe distanțe lungi s-au înregistrat performanțe și mai bune: 25-27 litri la 100 km.

Datele sunt puțin diferite în segmentele de Construcții și Salubritate, unde vehiculele funcționează mult timp în regim de utilaj și mai puțin în regim de transport pe șosea. Astfel, camioanele de construcții Ford au un consum între 6 și 8 litri de motorină pe oră. Vehiculele de salubritate, segment în care Ford Trucks este lider absolut în România în ultimii doi ani, au consumat între 3 și 4,5 litri de motorină pe oră.

Despre aplicația VIATRACK

Fiecare camion nou Ford Trucks vândut în România are inclus un abonament gratuit pe o perioadă de 2 ani la sistemul de management de flotă (GPS) VIATRACK. Astfel, clienții pot urmări în timp real, pe web site sau prin intermediul aplicației mobile, localizarea camionului, ruta parcursă, starea vehiculului, dacă acesta circulă sau staționează, viteza de deplasare, kilometrajul sau să citească datele FMS (consum de carburant ars la injectoare, stil de conducere șofer, regim de funcționare motor).

Rapoarte de activitate sunt transmise zilnic managerului de flotă pe email, iar, la finalul fiecărei luni, sunt transmise rapoarte consolidate, cu performanțele întregii flote. În afară de serviciile standard, se mai pot cere opțional sonde capacitive (tarif special pentru clienții Ford), funcția de descărcare tahograf de la distanță sau un serviciu de monitorizare dedicat (pentru flote mari).

În același timp, capacitatea de a citi date de la orice tip de camion le oferă posesorilor de parcuri auto mixte posibilitatea de a gestiona datele de la toate vehiculele (indiferent de model) într-un mod omogen și integrat.

Adaugati comentariu