Comandă pentru 92 de autobuze eCitaro și eCitaro G
Home Autobuze Comandă pentru 92 de autobuze eCitaro și eCitaro G
AutobuzeTehnologie

Comandă pentru 92 de autobuze eCitaro și eCitaro G

23

Orașul francez Rennes a semnat o declarație de intenție pentru cumpărarea a 92 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro și eCitaro G. Cele 33 de autobuze solo și 59 de modele articulate ar urma să fie livrate între 2022 și 2025.Autobuzele vor fi echipate cu câte 8 pachete de baterii litiu-ion din cea de-a doua generație. Pentru prelungirea autonomiei, vehiculele vor fi echipate și cu pantografe pentru încărcări rapide pe traseu. Echiparea de siguranță este de asemenea impresionantă, cu sisteme precum Preventive Brake Assist și Sideguard Assist.

”Suntem încântați de această comandă din partea zonei metropolitane Rennes. Aceasta este cea mai mare comandă de export pentru autobuzele noastre electrice”, a declarat Mirko Sgodda, șef de marketing, vânzări și servicii pentru clienți la Daimler Buses.

Rennes este capitala regiunii franceze Bretania. Orașul are peste 200.000 de locuitori și alți 400.000 în suburbii. Orașul are un sistem de transport public foarte modern. Acesta include un metrou subteran complet automatizat, 70 de linii de autobuze, servicii de transport școlar și închiriere de biciclete și scutere electrice. Municipalitatea vrea ca până în 2030 să aibă o flotă formată doar din autobuze electrice.

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz electric al companiei, fiind lansat în 2018. Recent, producătorul a prezentat și modelul articulat eCitaro G, primul autobuz din lume echipat și cu baterii solid state.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...