Mercedes-Benz Buses lansează a doua generație de baterii, inclusiv solid state
Home Autobuze Mercedes-Benz Buses lansează a doua generație de baterii, inclusiv solid state
AutobuzeTehnologie

Mercedes-Benz Buses lansează a doua generație de baterii, inclusiv solid state

14

Mercedes-Benz a profitat de lansarea noului autobuz electric articulat eCitaro G pentru a introduce a doua sa generație de baterii. Principala noutate este reprezentată de bateriile cu electrolit solid (solid state) cu proprietăți extraordinare, dar și bateriile NMC vin acum cu o capacitate mai mare cu 37,5%.Mercedes-Benz oferă acum o a doua generație de baterii NMC. Compoziția a fost aleasă pentru a face un compromis optim între densitatea energetică și posibilitatea de încărcare la curenți înalți. Noile baterii au o capacitate considerabil mai mare: un pachet are acum 33 kWh, față de 24 kWh la prima generație.

Astfel, cu 12 pachete de baterii, capacitatea totală ajunge la 396 kWh. În privința formei, noile baterii sunt identice cu cele vechi și au aceiași conectori. Astfel, operatorii care folosesc actualul eCitaro pot crește autonomia prin înlocuirea vechilor baterii cu cele din noua generație.

Electrolit solid

Vehiculele cu baterii solid state în standard nu erau așteptate înainte de mijlocul acestei decade. Mercedes este mai rapid, iar noul eCitaro G este primul autobuz urban produs în serie cu baterii solid state din lume. Bateriile cu electrolit solid au o densitate energetică mai mare cu aproximativ 25% față de viitoarea generație de baterii tradiționale litiu-ion cu electrolit lichid.

Rezultatul este impresionant: cu 7 pachete de baterii solid state a câte 63 kWh, noul eCitaro G ajunge la o capacitate de 441 kWh. Tehnologia este independentă de cobalt, astfel încât procesul de fabricație este deosebit de ecologic.

Bateriile cu electrolit solid au o durată de viață foarte mare. Astfel, la cumpărarea unui eCitaro, garanția bateriilor solid state este de până la 10 ani sau 280 MWh în standard. Singurul dezavantaj al acestui tip de baterii este incapacitatea de încărcare rapidă.

Cele două noi versiuni de baterii vor fi folosite și pe modelul solo Mercedes-Benz eCitaro, lansat în 2018.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...