Mercedes-Benz Buses lansează a doua generație de baterii, inclusiv solid state

Mercedes-Benz a profitat de lansarea noului autobuz electric articulat eCitaro G pentru a introduce a doua sa generație de baterii. Principala noutate este reprezentată de bateriile cu electrolit solid (solid state) cu proprietăți extraordinare, dar și bateriile NMC vin acum cu o capacitate mai mare cu 37,5%.
Mercedes-Benz Buses lansează a doua generație de baterii, inclusiv solid state

Mercedes-Benz oferă acum o a doua generație de baterii NMC. Compoziția a fost aleasă pentru a face un compromis optim între densitatea energetică și posibilitatea de încărcare la curenți înalți. Noile baterii au o capacitate considerabil mai mare: un pachet are acum 33 kWh, față de 24 kWh la prima generație.

Astfel, cu 12 pachete de baterii, capacitatea totală ajunge la 396 kWh. În privința formei, noile baterii sunt identice cu cele vechi și au aceiași conectori. Astfel, operatorii care folosesc actualul eCitaro pot crește autonomia prin înlocuirea vechilor baterii cu cele din noua generație.

Electrolit solid

Vehiculele cu baterii solid state în standard nu erau așteptate înainte de mijlocul acestei decade. Mercedes este mai rapid, iar noul eCitaro G este primul autobuz urban produs în serie cu baterii solid state din lume. Bateriile cu electrolit solid au o densitate energetică mai mare cu aproximativ 25% față de viitoarea generație de baterii tradiționale litiu-ion cu electrolit lichid.

Rezultatul este impresionant: cu 7 pachete de baterii solid state a câte 63 kWh, noul eCitaro G ajunge la o capacitate de 441 kWh. Tehnologia este independentă de cobalt, astfel încât procesul de fabricație este deosebit de ecologic.

Bateriile cu electrolit solid au o durată de viață foarte mare. Astfel, la cumpărarea unui eCitaro, garanția bateriilor solid state este de până la 10 ani sau 280 MWh în standard. Singurul dezavantaj al acestui tip de baterii este incapacitatea de încărcare rapidă.

Cele două noi versiuni de baterii vor fi folosite și pe modelul solo Mercedes-Benz eCitaro, lansat în 2018.

Adaugati comentariu