Scania S 730 cu 5 axe
Home Camioane Cel mai greu Scania: S 730 cu 5 axe
Camioane

Cel mai greu Scania: S 730 cu 5 axe

156

Compania olandeză de transport agabaritic Te Kloeze-Bruyl a primit recent unul dintre primele modele de cap tractor Scania V8 S 730 cu 5 axe din noua generație, după ce mai comandase recent și un autotractor Scania V8 S 520 cu 3 axe.Te Kloeze-Bruyl a fost convinsă să treacă la Scania după experiența foarte bună pe care a avut-o cu excavatoare Hyunday echipate cu motoare ale producătorului suedez.

”Scania și-a dovedit calitatea de-a lungul anilor. Motoarele nu sunt doar foarte fiabile, dar și foarte economice. Noi nu monitorizăm doar consumul camioanelor și excavatoarelor, dar și pe cel al autoturismelor noastre”, a declarat Evert Jan van den Berg, manager de proiect la Te Kloeze-Bruyl.

Modelul Scania S 730 cu 5 axe recent livrat are o configurație 10×4*6, care înseamnă că primele două axe sunt directoare, următoarele două sunt motoare, iar cea din spate este de asemenea directoare. Adaptat pentru transporturi grele, autotractorul are un cadru în spatele cabinei în care sunt integrate rezervoarele de carburant, cel de AdBlue și sistemul hidraulic al remorcii. Toate aceste adaptări sunt realizate din fabrică.

Vehiculul poate transporta o greutate de 180 de tone pe o înclinare de 6% și 140 de tone pe o înclinare de 12%. ”Este important pentru munca noastră. Unele dintre utilajele noastre depășesc 100 de tone. Puterea este utilă în special în Germania, unde avem des curse. Datorită lucrărilor la drumuri suntem forțați de multe ori să folosim rute alternative. Dar este frumos să ai asemenea putere la dispoziție și pe autostrăzi”, a mai spus Van den Berg.

Cabina vehiculului este și ea impresionantă. Deoarece transporturile sunt programate de obicei noaptea, șoferii sunt plecați de acasă pentru perioade lungi. Astfel, compania olandeză a bifat aproape toate echipamentele opționale disponibile. Șoferii se pot bucura de tapițeria din piele, un scaun premium pentru șofer și unul rotativ pentru pasager, un sistem multimedia cu navigație pe un ecran de 7 inci, frigider, cafetieră, cuptor cu microunde și televizor. Pentru a îmbunătăți siguranța, compania a echipat camionul cu un sistem de camere laterale, astfel încât șoferul poate vedea simultan patru zone din jurul vehiculului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...