Încă un DAF CF Electric livrat pentru teste

DAF Trucks a livrat un camion electric companiei olandeze Tinie Manders Transport. Modelul DAF CF Electric livrat recent va fi folosit în numele DHL pentru servicii de navetă în regiunea Eindhoven.
DAF CF Electric livrat Tinie Manders Transport

Acesta este al doilea camion electric prototip livrat de DAF în Olanda. Primul a fost pus în operare de lanțul de magazine Jumbo.

”Este clar că sectorul de transport se află în mijlocul unei transformări majore. Camionul electric va deveni o obișnuință în zonele urbane în viitor. Sunt extrem de mulțumit că ne putem lărgi experiența în acest dimeniu alături de Tinie Manders. Datele colectate în timpul folosirii zilnice vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului de serie”, a declarat Jos Habets, director de operațiuni al DAF Trucks.

”Suntem foarte mândri că putem testa un model DAF revoluționar. Am participat la dezvoltarea lui încă de la început și suntem foarte curioși să vedem rezultatele în practică”, a spus și Eveline Manders, reprezentantul conducerii Tinie Manders Transport.

Compania olandeză va combina camionul 100% electric cu o remorcă frigorifică de asemenea 100% electrică. Această combinație unică face ca transportatorul să fie eligibil pentru subvenția DKTI acordată pentru transport sustenabil. Proiectul DKTI nu implică doar companiile DAF. VDL și Tinie Manders Transport, dar și DHL, TNO, Allego, THT New Cool și municipalitatea din Geldrop-Mierlo.

Allego va furniza infrastructura de încărcare, THT New Cool remorcile frigorifice electrice, iar TNO va examina rezultatele obținute și va evalua posibilitatea folosirii complet electrice pentru transport regional.

Adaugati comentariu