Cel mai frumos tractor? Premiu de design pentru un concept STEYR

STEYR, producătorul de utilaje agricole premium din portofoliul CNH Industrial, a desenat poate cel mai frumos tractor din lume, recompensat și cu un renumit premiu de design.
Cel mai frumos tractor? Premiu de design pentru un concept STEYR

STEYR Konzept a câștigat Platinum Award în ediția 2020 a competiției MUSE Design Awards, la categoria concepte. Tractorul s-a impus în fața a aproape 3.000 de contracandidați.

Cel mai frumos tractor? Premiu de design pentru un concept STEYRModelul se vrea o viziune asupra viitorului mașinilor agricole. Designul este unul foarte modern, deși punctul de plecare este un tractor clasic. Fiecare element funcțional este și foarte elegant. La interior avem un design minimalist. Volanul este înlocuit cu o manșă, iar toate informațiile sunt proiectate pe ecrane transparente, care cresc vizibilitatea.

Sistemul de propulsie este și el unul revoluționar. El produs de FPT Industrial, o altă marcă a CNH Industrial, compania mamă a IVECO. Cel mai frumos tractor din lume folosește o arhitectură serial hibrid. Motorul termic este un diesel compact, de 4,5 litri, folosit doar la turații optime, ca un generator de electricitate. Motorul diesel nu este Cel mai frumos tractor? Premiu de design pentru un concept STEYRconectat la roți, propulsia fiind oferită de patru motoare electrice independente, montate direct în butucii roților.

În funcție de aplicație, acest sistem de propulsie poate obține o reducere a consumului de 10% față de un tractor diesel. În plus, tractorul poate deveni chiar neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, dacă se folosește drept carburant biodieselul.

Citește și:

Test Iveco S-Way 480: Eu sunt S-WAY

Noul camion de curse IVECO

13 autobuze Iveco Urbanway CNG la Giurgiu

Legea privind starea de alertă a fost adoptată. Intrarea în vigoare, discutabilă

Adaugati comentariu