Recomandările CE pentru reluarea curselor de autocare

Comisia Europeană a publicat astăzi un pachet de orientări privind reluarea în siguranță a călătoriilor. Iată recomandările CE pentru reluarea curselor de autocare.
Recomandările CE pentru reluarea curselor de autocare

Prima recomandarea este un înalt nivel de igienă în toate terminalele de transport de pasageri. În stații și autogări trebuie implementate fluxuri de circulație a pasagerilor. Stațiile sau autogările care nu pot asigura nivelul de sănătate publică necesar ar putea rămâne închise. Un grad înalt de igienă trebuie menținut și în spațiile de odihnă de pe autostrăzi sau în stațiile de realimentare, pentru a limita riscul de contaminare a pasagerilor.

Recomandările CE pentru reluarea curselor de autocare și autobuze

Pentru reluarea treptată a călătoriilor cu autobuze și autocare este nevoie de măsuri adecvate, cu distincție între transportul regional sau cel pe distanțe lungi. Pentru serviciile internaționale va fi nevoie de o abordare comună a statelor și operatorilor din UE pentru ca măsurile să fie eficiente.

Printre practicile de operare sigură ce ar trebui introduse se numără, de exemplu, îmbarcarea pe ușa din spate sau utilizarea ferestrelor pentru ventilație cât mai mult posibil, în locul sistemului de aer condiționat. Ocuparea locurilor ar trebui optimizată cât mai mult posibil. De exemplu, familiile vor putea sta la un loc, dar persoanele care nu călătoresc împreună trebuie separate.

Foartă importantă este și necompromiterea sănătății muncitorilor din transporturi. În minibuze, pasagerii nu ar trebui lăsați să stea pe primul loc, lângă șofer. De asemenea, dacă este posibil, personalul din transporturi ar trebui să limiteze contactul cu bagajele pasagerilor. Astfel, călătorii ar trebui să se ocupe singuri de încărcarea și descărcarea propriilor bagaje.

Citește și:

Comisia Europeană a publicat orientări privind reluarea în siguranță a călătoriilor

Sistem de dezinfectare rapidă a autobuzelor (video)

FlixBus sărbătorește 7 ani și anunță intrarea pe noi piețe

25 de ani de colaborare între Setra și Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Sprinter Camper: garsoniera din vârful muntelui

Adaugati comentariu