CE aprobă parteneriatul dintre Daimler și Volvo pentru hidrogen

Comisia Europeană permite joint-venture-ul dintre Daimler Trucks AG și Volvo Group, care vor dezvolta și produce împreună sisteme de celule de combustie alimentate cu hidrogen pentru camioane.
H2Accelerate: colaborare între Daimler, IVECO, OMV, Shell și Volvo pentru promovarea camioanelor cu hidrogen

În aprilie 2020, Daimler și Volvo au anunțat că vor să colaboreze în domeniul sistemelor de propulsie cu hidrogen pentru camioanelor cu hidrogen. Cele două grupuri au semnat un acord în acest sens în luna noiembrie. Acum, autoritățile anti-trust din UE au aprobat proiectul, considerând că acesta ”nu ridică îngrijorări privind concurența”.

Volvo Group și Daimler Truck AG vor fi parteneri 50/50 în noul joint-venture, care va opera ca o entitate independentă și autonomă. Ambiția Volvo și Daimler este ca noua companie să devină un lider mondial în producerea de celule de combustie alimentate cu hidrogen. Daimler și Volvo vor continua să fie competitori în alte domenii de afaceri.

Volvo Group va achiziționa 50% din unitatea Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co, pentru aproximativ 600 de milioane de euro. Încheierea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2021.

Parteneriatul va reduce costurile de dezvoltare și va accelera introducerea pe piață a celulelor de combustie în transportul greu pe distanțe lungi. Obiectivul comun este începerea testelor cu clienți selectați în 3 ani. Producția de serie va începe după anul 2025.

Noua companie va dezvolta sisteme de propulsie cu mai multe trepte de putere. Vârful de gamă va fi un sistem cu o putere continuă de 300 kW, pentru camioane grele implicate în operațiuni de transport pe distanțe lungi. Acest joint venture va avea produse și pentru alte aplicații, precum generatoare staționare de electricitate.

Adaugati comentariu