Camion electric MAN eTGM pentru Schwarz Logistik
Home Camioane Camion electric MAN eTGM pentru Schwarz Logistik
CamioaneTehnologie

Camion electric MAN eTGM pentru Schwarz Logistik

39

MAN Truck & Bus a livrat companiei Schwarz Logistik un camion complet electric MAN eTGM. Modelul de 26 de tone va fi folosit pentru livrarea unor componente specifice destinate producătorului de produse de optică și tehnologie ZEISS din Oberkochen (Germania).Schwarz Logistik GmbH, o subsidiară Schwarz Group, a inclus în flota operațională un camion electric MAN eTGM. Modelul face parte dintr-o serie mică de vehicule electrice pe care MAN le-a livrat mai multor clienți de la finalul anului 2019. Camionul va transporta produsele de la centrul de logistică Schwarz din Herbrechtingen până la Oberkochen, urmând să parcurgă această rută de 3-4 ori pe zi.

Pentru o eficiență crescută, o stație de alimentare cu electricitate a fost montată la rampă, astfel încât bateriile pot fi realimentate și în timpul în care se încarcă marfa se încarcă. Schwarz Logistik a montat și un sistem propriu de panouri solare pe clădirea de birouri, pentru ca energia folosită să provină din surse 100% regenerabile.

Modelul MAN eTGM a intrat în producția de serie mică în luna noiembrie 2019 și oferă soluțiile perfecte pentru transportul de bunuri între și în orașe, operând cu emisii zero și fără zgomot. În același timp, camionul poate fi configurat în funcție de nevoile clienților, putând fi dotat, printre altele, cu o suprastructură frigorifică sau una specială pentru băuturi.

Camionul de 26 de tone are un motor electric de 264 kW (360 CP), cu un cuplu maxim de 3.100 Nm. Unitățile auxiliare, precum direcția, compresorul de aer sau sistemul de aer condiționat, sunt și ele electrice. În timpul mersului, bateria se încarcă și prin recuperarea energiei la frânare, ceea ce poate crește autonomia camionului. Șoferul poate vedea pe display-ul de la bord în orice moment cantitatea de energie din baterie și autonomia disponibilă.

Bateriile folosite sunt litiu-ion și au fost dezvoltate de Volkswagen Group. Acestea sunt amplasate sub cabină, în fața punții față. Un alt set de baterii este amplasat și pe șasiu. În funcție de condițiile meteo și de ruta parcursă, autonomia modelului MAN eTGM poate ajunge până la 200 de kilometri. Bateriile pot fi încărcate la prize CA de 22 sau 44 kW și la prize CC de până la 150 kW.

Pentru a face cât mai ușoară tranziția spre mobilitatea electrică , MAN Truck & Bus pune la dispoziția clienților soluții personalizate prin MAN Transport Solution. De asemenea, șoferii care vor conduce un model MAN eTGM vor avea acces la cursuri speciale de condus prin MAN ProfiDrive.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...