Pentru 2 paleți în plus: cabină scurtată și pat la ”mansardă”

Ce nu face un patron pentru ceva a crește productivitatea. Dar această companie italiană parcă a mers prea departe: a scurtat o cabină Scania și a mutat patul deasupra, totul pentru a putea transporta 2 paleți în plus.
Pentru 2 paleți în plus: cabină scurtată și pat ”la etaj”

De ceva timp, în Italia circulă o combinație de vehicule neobișnuită. În primul rând, avem o cabină Scania G joasă scurtată, astfel încât scaunul șoferului aproape că nici nu mai poate fi dat în spate. Iar ca șoferul să poată dormi măcar din când în când la bord, deasupra cabinei o fost montată o zonă de dormit. O soluție folosită mai degrabă în segmentul utilitarelor ușoare utilizate pentru curse mai lungi.

Compania care folosește combinația neobișnuită este Bacotrans, cu sediul în Avellino, la est de Napoli. Potrivit site-ului companiei, soluția este ideală pentru a transporta volume mari. Combinația are 126 de metri cubi, grație lungimii suplimentare și a înălțimii interne a remorcilor de 3 metri. Astfel, se pot transporta până la 40 de europaleți. Adică 2 paleți în plus față de o combinație uzuală camion-remorcă.

Soluția Top Sleeper a mai fost folosită în transportul de volume mari în anii 80, în special de companiile din Olanda. Ea a fost abandonat însă în timp, din cauza nemulțumirii șoferilor.

Adaugati comentariu