BYD intră pe o nouă piață europeană

BYD își extinde prezența pe o nouă piață europeană: a primit prima comandă din Danemarca, pentru 27 de autobuze electrice de 12 metri lungime.
BYD eBus Danemarca piață europeană

Autobuzele electrice BYD vor fi folosite în capitala Copenhaga. Danemarca este a doua nouă piață europeană pentru BYD în 2018, după Portugalia.

Comanda a fost făcută de Anchersen, o companie daneză ce operează 19 rute Movia în Copenhaga. Acestea sunt primele autobuze electrice din flote Anchersen.

Autobuzele vor opera întreaga zi fără încărcări intermediare, doar cu încărcare pe timpul nopții, la depou. Ele vor intra în serviciu la finalul lui 2019.

”Compania noastră este pregătită pentru cele mai noi tehnologii. Suntem în avanpostul transformării transportului public într-unul electric, fără emisii. Scopul nostru este să avem aceeași fiabilitate pentru autobuzele electrice ca la cele actuale diesel. Am ales BYD după ce am fost convinși că poate respecta cererile pe care Movia le are pentru autobuzul viitorului”, a declarat Søren Englund, COO al Anchersen.

”Suntem încântați să intrăm pe o nouă piață europeană și să participăm la transformarea transportului public din Danemarca. Autobuzele noastre electrice vor înlocui unele diesel cu succes”, a spus și Isbrand Ho, Director General al BYD Europa.

Adaugati comentariu