BYD IAA 208
Home Autobuze BYD își demonstrează poziţia de lider în electromobilitate
AutobuzeTehnologie

BYD își demonstrează poziţia de lider în electromobilitate

28

BYD participă pentru a doua oară la expoziţia IAA de la Hanovra, unde dorește să demonstreze poziţia sa de lider european în piaţa de autobuze electrice. După startul prezenţei în Europa, în 2010, BYD a vândut peste 600 de autobuze electrice, ceea ce se traduce într-o cotă de piaţă de 20%. Pe plan mondial, BYD este de departe lider de piaţă, cu peste 35.000 de autobuze electrice livrate.

În urmă cu doi ani, la IAA, BYD a prezentat primul autocar pur electric din lume. În acest an, producătorul chinez dezvăluie primul autobuz electric de 12 metri lungime foarte modulabil, precum și un autobuz electric articulat de 18 metri lungime cu încărcare prin pantograf.

Autobuzul foarte modulabil este bazat pe un nou concept de fabricaţie, care optimizează total designul structural. Astfel se scurtează timpii necesari pentru producerea și instalarea componentelor, precum și numărul de componente. Cum multe dintre aceste componente sunt produse la nivel european, calitatea produsului a fost îmbunătăţită suplimentar. În plus, prin utilizarea unor materiale noi, construcţia modulară are o greuatte mai mică.

Ambele modele noi împărtășesc noul design frontal BYD și sunt echipate cu noile baterii fier-fosfat de îanltă densitate energetică. În plus, autobuzele sunt echipate cu sisteme inteligente de monitorizare și diagnoză, care le permit clienţilor să își controleze vehiculele de la distanţă.

Autobuzele noi vor fi produse în Europa: cel de 12 metri la fabrica din Komarom (Ungaria), iar cel de 18 metri la Beauvais (Franţa).

Tot la IAA, BYD a anunţat o nouă comandă majoră. Operatorul suedez Nobina a comandat 26 de autobuze electrice, din care 11 de 12 m, 10 articulate de 18 m și 5 midi de 8,7 m.

„La IAA sunt multe autobuze electrice noi, dar BYD, ca cel mai experimentat și cel mai mare furnizor de autobuze electrice, poate avea o abordare mai matură. Noile noastre produse vor aduce beneficii reale operatorilor, iar serviciile suport vor îmbunătăţi performanţa, fiabilitatea și autonomia”, a declarat Isbrand Ho, director general al BYD Europe.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...