CVC intră în acționariatul DKV Mobility Services

CVC Capital Partners VII a semnat astăzi un acord pentru achiziționarea unei participații de 20% în grupul DKV MOBILITY SERVICES.
CVC DKV

După închiderea tranzacției, actualii acționari, membri ai familiei, care în prezent sunt singurii proprietari ai companiei, vor rămâne acționari majoritari, cu o participație de 80% . Părțile au convenit să nu divulge prețul de achiziție. Tranzacția face obiectul procesului obișnuit de aprobare de către autoritățile de reglementare relevante. Finalizarea operațiunii este așteptată pentru primul trimestru din 2019.

DKV este unul dintre liderii europeni în servicii de alimentare fără numerar pentru transportul comercial de bunuri și de călători, taxe de drum și alte servicii de mobilitate. Pentru cei 170.000 de clienți din peste 40 de țări europene, compania oferă cea mai mare rețea de servicii din industrie cu peste 72.000 de puncte de acceptanță. În întreaga Europă, DKV a generat vânzări de 7,2 miliarde de euro în 2017, iar forța de muncă este formată din aproximativ 1.000 de angajați. De la înființarea sa, în 1934, DKV a devenit un lider în furnizarea de servicii de mobilitate, cu peste 3,1 milioane de carduri de combustibil și unități de bord în circulație.

CVC va sprijini compania în procesul de accelerare a strategiei de creștere, de succes până în prezent, în strânsă colaborare cu managementul și proprietarii majoritari. Prioritățile strategice vor include digitalizarea suplimentară a modelului de afaceri al DKV și extinderea ofertei sale de servicii. În continuare, DKV va beneficia în mare măsură de expertiza antreprenorială a CVC și de rețeaua internațională mare.

Grupul DKV MOBILITY SERVICES reunește principalii furnizori de servicii din sectorul transportului rutier comercial. Cea mai cunoscută companie din cadrul Grupului este DKV Euro Service, unul din liderii pieței de servicii din domeniile logistică și transporturi, de aproximativ 80 de ani.

CVC Capital Partners este unul dintre principalele fonduri de investiții private și consultanță în investiții la nivel mondial. Compania a fost înființată în anul 1981 și are o rețea de 24 birouri și 490 de angajați în Europa, Asia și Statele Unite. Până în prezent, CVC și-a asigurat angajamente de peste 110 miliarde de dolari de la unii dintre investitorii instituționali de vârf ai lumii în strategiile sale de capital privat și de creditare. În total, CVC gestionează în prezent active în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

Adaugati comentariu