Autoritatea Canalului Suez a anunţat venituri record, de şapte miliarde dolari

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a anunțat, prin intermediul președintelui, amiralul Osama Rabie, că în anul financiar ce s-a încheiat la 30 iunie s-au înregistrat venituri record. Este vorba despre o sumă de şapte miliarde dolari. Raportat la intervalul precedent s-a consemnat o creştere cu 20,7%.

În această perioadă, au tranzitat Canalul Suez 22.032 de nave, cu 15,7% mai multe faţă de anul precedent. În timp ce volumul total de mărfuri a atins nivelul record de 1,32 milioane tone, o creştere de 10,9%.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. Și este una dintre principalele surse de valută ale Guvernului de la Cairo.

Un proiect care vizează extinderea şi adâncirea Canalului Suez este în prezent în derulare şi se aşteaptă să fie finalizat până în 2023. Acesta va permite creşterea cu 28% a numărului de vase care vor putea utiliza această rută navigabilă.

Prin canalul Suez tranzitează circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere şi circa 12% din comerţul global de bunuri.

Adaugati comentariu