Canalul Suez va fi lărgit pentru a se evita blocarea sa

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a declarat că intenţionează să lărgească şi să rezolve problemele existente pe Canalul Suez. Oficialii fac aceste schimbări în speranţa de a evita repetarea haosului din luna martie. Atunci, o navă-container a eşuat și a provocat un blocaj al arterei vitale pentru comerțul internațional.

Şeful Autorităţii Canalului Suez (SCA), Osama Rabie, a declarat că o întindere a căii navigabile de 18,6 mile ar fi lărgită cu aproximativ 40 de metri şi adâncită cu 10 metri. Modificarea ar duce la îmbunătăţirea mişcării navelor în zonă, potrivit Insider. Extinderea va dura aproximativ doi ani, a spus Rabie. Preşedintele egiptean Abdel-Fattah El-Sisi a subliniat că nu vrea să mobilizeze finanţări publice „uriaşe” pentru proiect.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi navigabile din lume şi leagă Marea Mediterană de Marea Roşie şi de căile de transport către Asia. În prezent, acesta are o lungime de 190 de mile, o adâncime de 24 de metri şi o lăţime de 203 de metri.

Canalul Suez, date importante

Pasajul permite obținerea unei rute mai directe între Europa şi Asia, eliminând necesitatea de a înconjura Africa şi reduce timpul de călătorie cu zile sau săptămâni. Timpul de tranzit de la capăt la capăt este în medie de aproximativ 13 până la 15 ore. Peste 50 de nave traversează canalul în medie în fiecare zi.

Aproximativ 12% din totalul comerţului mondial circulă prin canalul de 120 de mile lungime. Lloyd’s List estimează că mărfurile în valoare de 9,6 miliarde de dolari trec prin canal în fiecare zi. Lloyd’s spune că aproximativ 5,1 miliarde de dolari din acest trafic se îndreaptă spre vest şi 4,5 miliarde de dolari este către est.

În plus, aproximativ 1,9 milioane de barili de petrol pe zi trec prin canal, potrivit Lloyd’s. Cifra reprezintă aproximativ 7% din totalul petrolului trasportat pe apă. Închiderea ar putea afecta transporturile de petrol şi gaze naturale din Orientul Mijlociu către Europa.

Adaugati comentariu