Home Transportatori Maritim Canalul Suez va fi lărgit pentru a se evita blocarea sa
MaritimTransportatori

Canalul Suez va fi lărgit pentru a se evita blocarea sa

33

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a declarat că intenţionează să lărgească şi să rezolve problemele existente pe Canalul Suez. Oficialii fac aceste schimbări în speranţa de a evita repetarea haosului din luna martie. Atunci, o navă-container a eşuat și a provocat un blocaj al arterei vitale pentru comerțul internațional.

Şeful Autorităţii Canalului Suez (SCA), Osama Rabie, a declarat că o întindere a căii navigabile de 18,6 mile ar fi lărgită cu aproximativ 40 de metri şi adâncită cu 10 metri. Modificarea ar duce la îmbunătăţirea mişcării navelor în zonă, potrivit Insider. Extinderea va dura aproximativ doi ani, a spus Rabie. Preşedintele egiptean Abdel-Fattah El-Sisi a subliniat că nu vrea să mobilizeze finanţări publice „uriaşe” pentru proiect.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante căi navigabile din lume şi leagă Marea Mediterană de Marea Roşie şi de căile de transport către Asia. În prezent, acesta are o lungime de 190 de mile, o adâncime de 24 de metri şi o lăţime de 203 de metri.

Canalul Suez, date importante

Pasajul permite obținerea unei rute mai directe între Europa şi Asia, eliminând necesitatea de a înconjura Africa şi reduce timpul de călătorie cu zile sau săptămâni. Timpul de tranzit de la capăt la capăt este în medie de aproximativ 13 până la 15 ore. Peste 50 de nave traversează canalul în medie în fiecare zi.

Aproximativ 12% din totalul comerţului mondial circulă prin canalul de 120 de mile lungime. Lloyd’s List estimează că mărfurile în valoare de 9,6 miliarde de dolari trec prin canal în fiecare zi. Lloyd’s spune că aproximativ 5,1 miliarde de dolari din acest trafic se îndreaptă spre vest şi 4,5 miliarde de dolari este către est.

În plus, aproximativ 1,9 milioane de barili de petrol pe zi trec prin canal, potrivit Lloyd’s. Cifra reprezintă aproximativ 7% din totalul petrolului trasportat pe apă. Închiderea ar putea afecta transporturile de petrol şi gaze naturale din Orientul Mijlociu către Europa.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...

AerianTransportatori

Românii vor avea zboruri directe către Canada

Românii care doresc să călătorească în America de Nord vor beneficia de...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...