Autobuz Solaris cu hidrogen testat la Paris

În următoarele săptămâni, un autobuz Solaris alimentat cu hidrogen va fi testat pe străzile din Paris. Modelul Urbino 12 hydrogen va fi folosit de operatorul RATP pentru a evalua posibilitățile tehnologiei în curse reale cu pasageri.
Solaris hidrogen RATP Paris

RATP a semnat un contract pentru închirierea și testarea autobuzului alimentat cu hidrogen încă din 2019, în timpul Congresului UITP. Testele vor dura câteva săptămâni, operatorul folosind mare parte din această perioadă pentru curse cu pasageri în trafic real, în sudul Parisului. Vehiculul va staționa peste noapte la un depou din districtul Thiais. El va fi realimentat la o stație din sud-vestul suburbiilor capitalei.

”Grupul RATP, angajat în dezvoltarea unui sistem inteligent și sustenabil de transport public urban, este mândru să colaboreze cu Solaris pentru a testa la Paris un autobuz cu hidrogen, un carburant ce va deveni tot mai important în următorii ani”, a declarat Marie-Claude Dupuis, director general adjunct al RATP Group.

Solaris_Urbino_12_hydrogen_3Urbino 12 hydrogen utilizează un set de celule de combustie care generează o putere de 70 kW. Hidrogenul ajuns în celulele de combustie este transformat în electricitate, care alimentează direct sistemul de propulsie, compus dintr-o axă cu motoare electrice. Autobuzul este echipat și cu o baterie Solaris High Power, care stochează excesul de energie.

Hidrogenul este stocat în 5 rezervoare montate pe plafon. Singurele emisii ale sistemului cu celule de combustie sunt cele de căldură și aburi. În schimb, performanțele sunt similare cu ale unui autobuz diesel.

Comenzi pentru 25 de autobuze cu hidrogen SolarisLansat în iunie 2019, modelul Urbino 12 hydrogen s-a bucurat de un interes uriaș. Până acum au fost comandate 57 de unități în Olanda, Germania și Italia. Primele vehicule vor fi livrate înainte de finalul acestui an.

RATP este cel mai mare operator de transport urban din Franța, cu milioane de pasageri zilnic în Paris și regiunea Île-de-France. Flota de 4.700 de autobuze va fi compusă până în 2025 doar din vehicule cu emisii reduse. RATP mai operează 19 unități Solaris Urbino 18 CNG și 3 autobuze electrice Urbino 8.9 LE.

Adaugati comentariu