Cea mai rezistentă semiremorcă din lume. Va transporta focoase nucleare
Home Remorci Cea mai rezistentă semiremorcă din lume va transporta focoase nucleare
Remorci

Cea mai rezistentă semiremorcă din lume va transporta focoase nucleare

39

Probabil cea mai rezistentă semiremorcă din lume a suferit în această vară un test de impact în Statele Unite. Prototipul Mobile Guardian Transporter a fost lovit din lateral de un camion, propulsat la viteze de autostradă cu ajutorul unor rachete.Testul a avut loc la Sandia National Laboratories, organismul care se ocupă de certificările de siguranță solicitate de guvernul federal american. Utilizând pista Sandia, un camion de dimensiuni normale a fost propulsat pe o șină, grație unor rachete, într-un prototip Mobile Guardian Transporter.

Datele obținute în urma testului vor fi folosite pentru certificarea viitorului transportor pentru răspunsul la accidente grave. Rezultatul este important, deoarece cea mai rezistentă semiremorcă din lume va fi folosită pentru a transporta focoase nucleare. Noile transportoare vor înlocui flota actuală folosită pentru transportul armelor, veche din anii 1990.Cea mai rezistentă semiremorcă din lume. Va transporta focoase nucleare

Acesta este singurul test de acest fel care a avut loc în ultimii 20 de ani. Atunci, Sandia a ciocnit un camion de o barieră de beton fixă. Testul din această vară a fost unul mult mai complex și va oferi noi date despre cum trebuie construită viitoarea semiremorcă.

Scopul testului a fost de a vedea dacă încărcătura nucleară rămâne în siguranță în cazul unui accident. Primul prototip a fost construit într-o perioadă de 19 luni. Alte două prototipuri vor fi construite și testate în anii viitori. Noile transportoare ar trebui să intre în serviciu înainte de 2025, ele urmând  fi folosite până dincolo de 2050.

Noile transportoare au fost construite de la zero, aproape toate componentele fiind proiectate și construite special. Oficialii Sandia au declarat că testul de impact a fost unul de succes, reușindu-se colectarea de date de la peste 400 de canale, inclusiv senzori și camere de mare viteză.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Remorci

Kässbohrer, o nouă familie de semiremorci frigorifice

Kässbohrer a lansat noua sa gamă de semiremorci frigorifice, din care fac...

Remorci

CTE Trailers, noul importator Krone în Bulgaria

De la 1 august, CTE Trailers devine importator oficial pentru Krone în...

Remorci

Kogel își întărește poziția în România. Auto Brand este noul importator și distribuitor al brandului german

Unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească a importului și...

LogisticăRemorci

Blue River București, 30 de vehicule noi Kögel Light Plus în parcul auto

Blue River București 78 SRL, companie de transport și logistică activă la...