ARR: Șoferii cu permise obținute în UK nu mai pot da examen pentru atestate în România

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunțat că deținătorii de permise de conducere eliberate în UK nu mai pot obține atestate CPI sau CPC în România, deoarece Marea Britanie nu mai are calitatea de stat membru al Uniuniii Europene.
ARR: Șoferii cu permise obținute în UK nu mai pot da examen pentru atestate în România

Informarea privind înscrierea și examinarea candidaților posesori de permise de conducere din UK a fost transmisă centrelor de pregătire și perfecționare profesională.

Potrivit informării ARR, candidații posesori de permise de conducere eliberate de autoritățile competente din UK nu pot fi înscriși și nu pot susține examen în sistemul informatic de examinare online în vederea obținerii certificatelor de pregătire profesională (atestate) de tip CPI sau CPC.

Decizia a fost luată având în vedere faptul că:

  • perioada de tranziție privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană s-a încheiat
    la data de 31.12.2020;
  • începând cu data de 01.01.2021 există în vigoare Acordul Comercial și de Cooperare între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte,
  • Ținând cont de preverile art. 5, lit. c) din Anexa 8 – Norme privind examinarea in vederea atestării profesionale a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, aprobate prin O.M.T. nr. 1214/11.11.2015, cu modificările și completările ulterioare.

Citește și:

Modificări în transporturile rutiere în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021

Adaugati comentariu