Accident rarisim, între un camion și un utilaj minier

La bordul camioanelor lor de zeci de tone, șoferii se simt de multe ori invincibili. Dar, ca și în viață, oricât de mare ai fi, până la urmă se găsește cineva mai mare. Și atunci iese urât. În acest caz, un accident între un camion și un utilaj minier. Din fericire, fără victime.
Accident rarisim, între un camion și un utilaj minier

Totul s-a întâmplat în cariera unui combinat din Rusia. Protagoniștii: o cisternă Kamaz și o uriașă basculantă BelAZ de 130 de tone. Cisterna tocmai alimentase utilajul minier, care se pregătea pentru o nouă tură de cărat minereu.

Au fost suficiente însă câteva secunde de neatenție și camionul a rămas fără cabină. Potrivit autorităților ruse, la volanul BelAZ-ului se afla o femeie de 38 de ani, care a pornit fără să se asigure că vehiculul de alimentare a plecat.

În urma acestui accident, ”micul” camion Kamaz a fost practic călcat pe cap de uriașul utilaj. Din fericire, șoferul a reușit să sară din cabină la timp și nu a fost rănit. În schimb, femeia de la volanul utilajului s-a ales cu o sancțiune pentru încălcarea regulilor de manevrare, dar și cu o amendă de 500 de ruble din partea poliției.

Sursa: AutoExpert

Citește și:

Camioanele din est care și-au propus să ”spargă” monopolul vesticilor

Șofer român de camion, condamnat pentru accident mortal din cauza telefonului

Șofer de camion condamnat cu executare pentru accident mortal considerat evitabil

Marii consumatori de cafeină, mai predispuși la accidente

Dacia Logan este codașă la fiabilitate: raportul TÜV 2020

Adaugati comentariu